Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οκ

Ένα ερώτημα ενός μικρού μαχητή της ζωής, του 10χρονου Λέων που παλεύει με μια σπάνια και ανίατη ασθένεια, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του LEONSAPP. Μια εφαρμογή που συγκεντρώνει τις αναλύσεις του κάθε ασθενή…σε ένα κινητό.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο πατέρας του 10χρονου Λέων Γιάννης Χατζηχαραλάμπους, ανέφερε ότι, είχαν δυσκολίες στο να δουν ένα σημάδι ελπίδας στις αναλύσεις του μικρού για 8 χρόνια.

Γιατί χάνω τόσο χρόνο κάθε μέρα να ξανακοιτάζω τις αναλύσεις μου;

Αυτό ρώτησε ο μικρός Λέων, και τότε τους ήρθε η ιδέα μαζί με τη σύζυγο του, να υλοποιήσουν αυτό το έργο. Να κάνουν δηλαδή, εύκολη την πρόσβαση στις αναλύσεις και τις δικές τους αλλά και όλων των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της σύγκρισης των αναλύσεων τους. 

«Πριν έξι μήνες ξεκίνησε ο γιος μου μια θεραπεία και θέλαμε να δούμε αν θα έχουμε αυτό το σημάδι ελπίδας μέσα από την εφαρμογή», είπε χαρακτηριστικά.

Θα τη δοκιμάσουν ειδικοί γιατροί

Στο παρόν στάδιο, η εφαρμογή είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο δοκιμών από τους ίδιους ενώ από τη Δευτέρα θα το δοκιμάσουν ειδικοί γιατροί για να προτείνουν βελιτώσεις ώστε να γίνει καλύτερη.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή, δεν είναι χρήσιμη μόνο για παιδιά ή χρόνιους ασθενείς που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, απευθύνεται σε όλους που έχουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους και θέλουν να ελέγχουν την υγείας τους, μέσω των αναλύσεων. 

Μέσα από την εφαρμογή θα υπάρχει η δυνατότητα οι ασθενείς να συγκρίνουν τα αποτελέσματα κάθε μήνα, κάθε τριμήνου ή κάθε χρόνου.