Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης προς τους παρόχους, ενημερώνει το κοινό για την υιοθέτηση και την εφαρμογή κατευθυντηρίων οδηγιών για την παραπομπή εργαστηριακών εξετάσεων ρουτίνας σε ασυμπτωματικούς ενήλικες. Οι κατευθυντήριες οδηγίες αφορούν δικαιούχους που δεν έχουν διαγνωστεί ή δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα κάποιας ασθένειας ή δεν έχουν λάβει ή λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.

Η υιοθέτηση του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, το οποίο βασίζεται σε τεκμηριωμένη βιβλιογραφία και ορθή κλινική πρακτική, έγινε έπειτα από μελέτη του Οργανισμού σε συνεργασία με την Υποεπιτροπή Εργαστηριακών Εξετάσεων του Οργανισμού και κατόπιν διαβούλευσης με εκπροσώπους των Επιστημονικών Εταιρειών των Προσωπικών Ιατρών για ενήλικες.

Στόχος της υιοθέτησης των κατευθυντηρίων οδηγιών είναι η κατοχύρωση της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρόληψης. Την τελική απόφαση και την ευθύνη για παραπομπή σε εργαστηριακές εξετάσεις φέρει ο Προσωπικός Ιατρός, ο οποίος γνωρίζει την κλινική εικόνα του δικαιούχου και άλλους παράγοντες κινδύνου που δυνατόν να υπάρχουν.

Παρατίθεται παράρτημα με τις κατευθυντήριες οδηγίες εργαστηριακών εξετάσεων ρουτίνας για ασυμπτωματικούς ενήλικες.

αναλύσεις ΓεΣΥ