Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του εικοσάχρονου Εύελπι ο οποίος έσβησε σε διαγωνιστική άσκηση στη Ρεντίνα και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι ο θάνατος του προήλθε από πνευμονικό οίδημα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο επεμβατικός καρδιολόγος Δρ. Γιώργος Γεωργίου, ξεκαθάρισε τον ορισμό του πνευμονικού οιδήματος επισημαίνοντας ότι είναι η οξεία επείγουσα κατάσταση κατά την οποία συσσωρεύονται υγρά στις κυψελίδες του πνεύμονα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταλλάζεται το διοξείδιο με το οξυγόνο. «Η κατάσταση αυτή είναι επείγουσα και χρήζει νοσηλείας, δεν είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να περάσει από μόνη της», σημείωσε.

Δρ. Γιώργος Γεωργίου

Είναι πάρα πολλά τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν στο πνευμονικό οίδημα. Υπάρχουν τα καρδιακά αίτια, υπάρχει το νευρογενές πνευμονικό οίδημα, οίδημα το οποίο οφείλεται στις τοξίνες και άλλα πολλά.

«Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχει καμία ένδειξη για να προειδοποιήσει για πνευματικό οίδημα. Είναι μια κατάσταση στην οποία μειώνεται το οξυγόνο και ο ασθενής νιώθει πνιγμό. Αν δεν παρασχεθεί άμεσα βοήθεια, υπάρχει ο κίνδυνος του θανάτου», πρόσθεσε ο επεμβατικός καρδιολόγος.