Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Εύελπις

Έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κύπρο, με πτήση από τη Θεσσαλονίκη, η σορός του Εύελπι Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 30 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια θερινής εκπαίδευσης στη Ρεντίνα.

Η πτήση έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 17.45 και σ΄ αυτήν επέβαιναν μέλη της οικογένειας του 20χρονου και συνάδελφοί του.

Ακολούθως η σορός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα όπου αποδόθηκαν τιμές από διμοιρία ενόπλων και τελέστηκε τρισάγιο. 

Η κηδεία του Γιώργου Χατζηιωνά θα τελεστεί αύριο, Τρίτη, στις 11.00 το πρωί από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.
 

Θλίψη και συγκλονισμός για την οικογένεια των αξιωματικών

Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός για την οικογένεια των αξιωματικών που έχει σκορπίσει απέραντη θλίψη και συγκλονισμό, είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού Κύπρος Κυπριανού στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1. Συμπλήρωσε πως είναι κρίμα να χάνουμε στην ειρήνη εύελπις και Αξιωματικούς που δίνουν το παρών τους για να έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Αναφερόμενος στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο Γιώργο Χατζηιωνά, ο κ. Κυπριανού είπε πως βρισκόταν σε διαγωνιστική πορεία στα πλαίσια θερινής εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Ο 20χρονος Εύελπις, βρισκόταν σε μία επίλεκτη ομάδα και έκαναν προετοιμασία για ένα διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αξιωματικών ο άτυχος Εύελπις έχασε το δρομολόγιο της πορείας, λιποθύμησε και ανακάλυψαν μετά από δύο ώρες ότι δεν ήταν μαζί με τους υπόλοιπους στην πορεία. Όταν το αντιλήφθηκαν και ξεκίνησαν έρευνες ήταν αργά.

 

Μαύρη μέρα για τη Λύση και την Κύπρο

Ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής μίλησε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 γιατον αδαμάντιο και ακέραιο χαρακτήρα του Γιώργου Χατζηιωνά.

Ο κ. Καουρής είπε πως ο άτυχυς Εύελπις τύγχανε καθολικής εκτίμησης όπου και να πήγαινει, ήταν κοντά στη θρησκεία, διακρινόταν για τα μαθήματα του και όλοι τον αγαπούσαν το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους Λυσιώτες να προσέλθουν στην εξόδιο ακολουθία ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Λυσιώτη Γιώργο Χατζηιωνά.

Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση φίλου του άτυχου Ευέλπι

Συγκίνηση προκαλούν οι αναρτήσεις για τον θάνατο του 20χρονου Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά, από τη Λύση, που έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης στο κέντρο εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου στην Ρεντίνα.

Ανάρτηση έκανε και ο φίλος και συ κατασκηνωτής του στην Σχολή Ευέλπιδών, ο οποίος έγραψε λόγια αποχαιρετισμού προς την οικογένεια, φίλους και συγγενείς, που συγκλονίζουν, που όπως χαρακτηρίζει θα ήθελε να πει ο άτυχος Εύελπις. 

Συγκεκριμένα αναγράφει:

«Μάνα, πατέρα, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς, δεν επρόλαβα να σας αποχαιρετίσω… το μήνυμα μου αυτό δεν σας το στέλνω εγώ, διότι εγκατέλειψα τον πρόσκαιρο κενόδοξο κόσμο… σας το στέλνει ένας παλιός φίλος μου, συγκατασκηνωτής σε διπλανό κρεβάτι, το ψαλτούιν ο Νικόλας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει αυτά που θα σας έλεγα, αν ήμουν ακόμη εν ζωή… Εβρίσκομαι στην αιωνιότητα, στο πραγματικό φως, την έλλαμψη του Χριστού μας.[…] Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Αναπαύομαι νηφάλιος κοντά στον Κύριό μου, στην Παναγιά μου, γνωρίζω Αγίους, ήρωες κι αγωνιστές που ήταν τα πρότυπά μου, ακούω ψαλμωδίες αγγελικές, τέρπομαι, αγάλλομαι»!