Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρδιακα προβληματα

Υπάρχουν οι συγγενείς καρδιοπάθειες που ταλαιπωρούν το 1% του πληθυσμού του νησιού μας ενώ υπάρχουν και προδιαθέσεις γενετικές που πάλι πρέπει να σημαίνουν συναγερμό είπε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Δρ. Ιωάννης Τζανάβαρος Διευθυντής του Καρδιολογικού Κέντρου Καινοτομίας του Απολλώνειο Νοσοκομείου. 

Ο Δρ. Τζανάβαρος αναφέρθηκε σε μία περίπτωση κοριτσιού που απεβίωσε και ήταν η αφορμή να προχωρήσουν σε εξετάσεις για τις δίδυμες αδερφές της. 

«Είχε πάει λίγο καιρό πριν στο εξωτερικό και οι ιατροί εκεί θεώρησαν ότι δεν έχει κάτι το οποίο να χρήζει περίθαλψης. Το συμβάν σήμανε για μας συναγερμό. Το κοριτσάκι απεβίωσε λίγο μετά το ταξίδι στο εξωτερικό. Σήμανε συναγερμός και εξετάστηκαν οι δίδυμες αδερφές της που διαγνώστηκαν με την ίδια πάθηση. Προχωρήσαμε σε επιδιόρθωση του προβλήματος και τοποθετήσαμε απινιδωτή για να αποτρέψουμε πιθανές αρρυθμίες που θα ήταν θανατηφόρες».

Ο Δρ. Ιωάννης Τζανάβαρος, τόνισε ότι αν έχουμε κάποιο πρόβλημα με συγγενή καρδιοπάθεια ή αν ακούμε στην οικογένεια ότι υπάρχουν θάνατοι για στεφανιαία νόσο ή ανεύρυσμα τότε πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για να προλαβαίνουν τα χειρότερα.