Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιδότηση οικογένεια

Ανάσα σε χιλιάδες γονείς αναμένεται να δώσει και φέτος το Σχέδιο Επιδότησης διδάκτρων-σίτισης για παιδιά έως 4 ετών, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό κατά την πρόσφατη συνεδρία του. Μάλιστα για τη νέα χρονιά, οι δικαιούχοι θα είναι ακόμη περισσότεροι, μιας και δικαίωμα στην επιδότηση θα έχουν όλοι όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνου.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Ανώτερος Λειτουργός Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Φάνος Κουρουφέξης, σημειώνοντας ότι οι δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι κατά 6,500 αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Συνολικά θα ανέρχονται περίπου στις 21,500 οικογένειες.

Μάλιστα όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν επιστολή εντός Αυγούστου, όπου θα τους εξηγείται η διαδικασία που θα μπορούν να ακολουθήσουν από τα τέλη Αυγούστου, όταν και θα ανοίξει το Σχέδιο. 

Ενώ οι αιτήσεις θα είναι ανοικτές για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληρεί τρεις προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

1)Να είναι δικαιούχος επιδόματος τέκνου
2)Να έχει παιδί που δεν έκλεισε τα 4 μέχρι 31/08
3)Να έχει κάνει πρώτα εγγραφή σε κάποιο Σταθμό

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουφέξης, η επιδότηση είναι γύρω στο 80% του κόστους, και κυμαίνεται από 100-350 ευρώ μηνιαίως. Ενώ η επιδότηση κατατίθεται από το κράτος απευθείας στον Σταθμό και όχι στους γονείς, οι οποίοι ωστόσο θα ενημερώνονται για το πότε κατατέθηκε η επιδότηση. Και τότε ο δικαιούχος θα διευθετεί την οικονομική διαφορά με τον Σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση είναι ανά παιδί και όχι ανά οικογένεια. Άρα δικαιούχος με πέραν του ενός παιδιού μέχρι 4 ετών, μπορεί να αιτηθεί για το σύνολο των παιδιών του.