Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Θρήνος στις Ενοπλες Δυνάμεις από τον θάνατο νεαρού δευτεροετή Εύελπι που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Ρεντίνα. Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας. Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το πρωί της Παρασκευής (30/06) και στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου, στην Ρεντίνα, o Ελληνοκύπριος Εύελπις ΙΙας, Χ.Γ., ετών 20, έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό της Μονάδας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος ήταν αθλητικός τύπος και διέθετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ως προς τις αθλητικές του ικανότητες.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Εύελπι και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Θλίψη Νίκου Χριστοδουλίδη για το θάνατο του Εύελπι

Θλίψη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον θάνατο του 20χρονου Έυελπι. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος έγραψε «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του δευτεροετή Εύελπι, που κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Ρεντίνα έχασε τις αισθήσεις του και δυστυχώς κατέληξε.Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

 

Θλίψη Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του νεαρού

Βαθιά θλίψη εξέφρασε και η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου για τον θάνατο του 20χρονου Εύελπι. Σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος έγραψε «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό του 20χρονου λεβέντη Ευέλπιδος. Ειλικρινή συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους του.»