Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Θανάση

Η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας έκανε ό,τι μπορεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες παρέλευσης 18 χρόνων από τότε που έγινε το γεγονός, για να μπορέσει να διαλευκάνει τις συνθήκες και αν ήταν δυνατόν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει τώρα με την συγκεκριμένη υπόθεση. Ξεσπά η μητέρα του άτυχου εθνοφρουρού στην απόφαση περί μη άσκησης ποινικών διώξεων.

Η Νομική Υπηρεσία, συνέχισε, διόρισε τους ποινικούς ανακριτές που ήθελε η οικογένεια, τους έδωσε τις παρατάσεις που ήθελαν κι όταν οι ανακριτές ανέφεραν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν κι εναπόκειται στην αστυνομία να κάνει περαιτέρω έρευνες, έδωσε ο ίδιος εντολή και δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη ομάδα με ανεξάρτητους με την υπόθεση αστυνομικούς που σε σαφές χρονικό περιθώριο έκανε όλες τις έρευνες που έπρεπε, για να μπορέσει να διαλευκάνει τα όποια αδιευκρίνιστα σημεία είχαν μείνει. Η τελική έκθεσή έγινε, πρόσθεσε και δυστυχώς δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να συνδέει τα άτομα που ενδεχομένως να ευθύνονται για την πρόκληση του θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού.

Ο κ. Σαββίδης υπενθύμισε ότι μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας της έχουν δώσει όλα τα στοιχεία – το πόρισμα και την μαρτυρία που συλλέγηκε – «ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον δικηγόρο της οικογένειας και μετά που θέσαμε τις δικές μας θέσεις, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόθεση από μέρους τους να εγερθούν ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις».

Η ιδιωτική ποινική υπόθεση είναι μια διαδικασία, είπε, που προβλέπεται απο το Σύνταγμα, υπόκειται και στον έλεγχο του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά «έχουμε συζητήσει το θέμα, έχουμε συνεννοηθεί σχετικά με το θέμα με τον δικηγόρο της οικογένειας κι αντιλαμβάνομαι ότι πρόθεσή τους είναι να προχωρήσει σε καταχώρηση ιδιωτικών ποινικών υποθέσεων, όπως εκείνος κρίνει».

Σε σχόλιο - ερώτηση δημοσιογράφου «δικαίωμά τους και καλά κάνουν;», ο Γιώργος  Σαββίδης είπε ότι δεν θα σχολιάσει αν κάνουν καλά ή κακά. «Εμείς αποφασίσαμε ότι δεν θα προχωρούσαμε με ποινικές διώξεις οι ίδιοι. Αυτοί αντιλαμβάνομαι ότι σκέφτονται να προχωρήσουν με τέτοια καταχώρηση. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση στην πορεία».

Ξεσπαθώνει η μητέρα του Θανάση

Ενήμερη για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην προχωρήσει με ποινικές διώξεις ήταν από χθες η οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού, με την μητέρα του να ξεσπά με μια καυστική ανάρτηση στο Facebook.

Η κυρία Αντριάνα Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φαίνεται πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκάλυψη των δολοφόνων και των υπαίτιων του άγριου εγκλήματος και κατά συνέπεια η ατιμωρησία του μαρτυρικού θανάτου του παιδιού μας, +Θανάση, συνεχίζεται»!

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως «ο Γ. Εισαγγελέας αντί να αναλάβει τις ευθύνες που μάς υποσχέθηκε δημοσίως, ότι είναι με το μέρος μας και θα μάς βοηθήση!  " ένιψε τας χείρας του"»!

«Αυτή η ενέργεια εκ μέρους ενός αρμόδιου Αξιωματούχου του Κράτους τον οποίο θα πρέπει να σεβόμαστε, είναι απαράδεχτη, όπως και τα γραφόμενα των 5 σελίδων απαντητικής επιστολής από την υπάλληλο του που φαίνεται ότι της ανέθεσε ίδιος να χειρίζεται το θέμα», σημειώνει η μητέρα του Θανάση.