Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Καλεσμένος στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, ο δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, σχολίασε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην ασκήσει ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, αλλά και την απόφαση της οικογενείας να προβεί σε ιδιωτικές ποινικές διώξεις. Ταυτόχρονα, ανάφερε ότι οι λόγοι άρνησης άσκησης ποινικών διώξεων από το Γενικό Εισαγγελέα, δεν έχουν επεξηγηθεί δημόσια αλλά προφανώς υπάρχει αιτιολογία για αυτή την απόφαση.

Όπως σημείωσε ο κ. Αιμιλιανίδης, «ο Γενικός Εισαγγελέας πήρε απόφαση να μην ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των τεσσάρων αυτών προσώπων που πρέπει να πω ότι δεν έχει επεξηγηθεί πλήρως ποιο ήταν το σκεπτικό, εννοώ δημόσια, διότι ιδιωτικά προφανώς υπάρχει αιτιολογία για αυτή την απόφαση». Σημείωσε ακόμα ότι «η επιλογή της Νομικής Υπηρεσίας να μην αρχίσει ποινική δίωξη σε  αυτή την υπόθεση κατά των τεσσάρων προσώπων είναι κάτι που εν καιρώ θα αποδειχθεί αν είναι ορθή ή λανθασμένη εφόσον θα καταχωρηθεί από τον ιδιώτη κατήγορο».

Ο κ. Αιμιλιανίδης επανέλαβε ότι οι ιδιωτικές ποινικές διώξεις προς τέσσερα άτομα δεν αφορούν τους υπεύθυνους για το θάνατο του εθνοφρουρού το 2005, αλλά άτομα που συμμετείχαν στην πρώτη αποτυχημένη ανακριτική έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσον έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικηματα.