Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής ανακοίνωσε την τη σύσταση παρατηρητηρίου τουρισμού στο Υφυπουργείο προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Στόχος σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η καταγραφή στοιχείων και δεδομένων που αφορούν όλο το φάσμα των τουριστικών μας δραστηριοτήτων.

Είπε ότι θα συλλέγει στοιχεία και θα παρέχει εμπεριστατωμένη πληροφόρηση προς όλους τους φορείς για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα. Θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται αποτελέσματα πρωτογενούς ή δευτερογενούς έρευνας από διάφορες πηγές.

Ο Υφυπουργός είπε ότι θα λειτουργεί ως μονάδα εντός του Υφυπουργείου και πρόσθεσε ότι έχουμε ανάγκη να ενδυναμωθεί ο τομέας  και ειναι πεπεισμένος ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα. 

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι θα παρουσιάζονται αυτά τα στοιχεία και θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. 

Έφερε ως παράδειγμα μελέτης της μονάδας αυτής το θέμα της ηχορύπανσης λέγοντας ότι συζητείται εντόνως για τις τουριστικές περιοχές. Εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι σε όλες τις περιοχές και ότι υπάρχει ελπίδα πως θα είναι σε θέση να επιδεικνύουν εκείνες τις συγκεκριμένες περιοχές με το πιο έντονο θέμα. 

Ο Υφυπουργός είπε ότι είναι σημαντικό να τονίζονται αυτά τα στοιχεία που θα συλλέγονται και προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και άλλους φορείς όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα ο κ. Κουμής, ανακοίνωσε την έγκριση μνημονίου συναντίληψης με Σαουδική Αραβία για τον τομέα του τουρισμού.