Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Τον Μάιο αναμένεται να προχωρήσουν οι ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις για τον θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Κρις Τριανταφυλλίδης. Η μητέρα του εθνοφρουρού, Ανδριάνα, με νέες αναρτήσεις της υποστηρίζει ότι κάποιοι σκότωσαν το παιδί της επειδή αυτό είχε αντιληφθεί ότι διακινούν ναρκωτικά στο στρατόπεδο.

Εξελίξεις τον Μάιο

Όπως είπε ο Κρις Τριανταφυλλίδης στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι και απαντώντας ερωτήσεις του Νικήτα Κυριάκου, τα πορίσματα για την υπόθεση μαρτυρούν ότι ο θάνατος του εθνοφρουρού δεν οφειλόταν σε αυτοκτονία όπως τότε λέχθηκε αλλά σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του από τρίτα πρόσωπα.

Αναμένει, πρόσθεσε, να δει τις καταθέσεις που λήφθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές, κατά ακολουθία του πορίσματος Μάτσα-Αλεξόπουλου για να προχωρήσει στην καταχώρηση ιδιωτικών ποινικών υποθέσεων εναντίον όσων ήταν υπεύθυνοι να διερευνήσουν τον θάνατο του Θανάση Νικολάου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε ότι στο πόρισμα Μάτσα – Αλεξόπουλου αλλά και του εγνωσμένου κύρους  θανατικού ανακριτή από την Ελλάδα, αμφισβητούνται εντονότατα τα ευρήματα που έγιναν τότε «κατά τρόπο πρόχειρο και αμελή» ότι ο Θανάσης Νικολάου έχει αυτοκτονήσει. «Από ότι καταγράφεται σε αυτά τα πορίσματα ο Θανάσης Νικολάου βρέθηκε νεκρός υπό συνθήκες που δεν συνάδουν με αυτοκτονία αλλά με βίαιη αφαίρεση της ζωής του από τρίτα πρόσωπα. Δυστυχώς μετά από 17 χρόνια μπορεί εκείνα τα τρίτα πρόσωπα να είναι δύσκολο πλέον να εξευρεθούν, δεν λέω αδύνατο, λέω δύσκολο, δεν είμαι ανακριτής» πρόσθεσε. Σημείωσε πως αποτελεί γεγονός ότι δεν έχει γίνει η ενδελεχής έρευνα ευθύς εξαρχής από εκείνους που έπρεπε να την κάνουν. «Αυτά τα πρόσωπα έχουν ευθύνη και θα έπρεπε να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τον τρόπο που διερευνήθηκε ο θάνατος αυτού του παιδιού», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι εντός Μαΐου αναμένει να υπάρξει εξέλιξη στην στο ζήτημα των ιδιωτικών ποινικών και βεβαίως υπάρχει και η αστική αγωγή της οικογένειας κατά της Δημοκρατίας για αμελή διερεύνηση της υπόθεσης. «Κάτι που διαπίστωσε και το ΕΔΑΔ όταν προσέφυγε σε αυτό η οικογένεια» επεσήμανε.  

Ανδριάνα Νικολάου: Τον σκότωσαν διότι αντιλήφθηκε διακίνηση ναρκωτικών

Με αναρτήσεις της στο Facebook τις τελευταίες ημέρες η μητέρα του Θανάση Νικολάου επαναλαμβάνει τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του παιδιού της σημειώνοντας ότι «τον σκότωσαν διότι αντιλήφθηκε να διακινούν  ναρκωτικά στο στρατόπεδο».

Μεταξύ άλλων έγραψε:

-Σκότωσαν ένα στρατιώτη που ήρθε από την άλλη άκρη της γης, την Αυστραλία, να υπηρετήσει οικειοθελώς την Κύπρο, αφιλοκερδώς!

-Τον σκότωσαν διότι αντιλήφθηκε να διακινούν  ναρκωτικά στο στρατόπεδο.

-Μόνο οι χειρότεροι εχθροί μιας χώρας θα μπορούσαν  να σκοτώσουν ένα στρατιώτη εν ώρα υπηρεσίας του στην Ε.Φ.!

-Και μόνο οι συνεργάτες των δολοφόνων θα μπορούσαν να καλύψουν το έγκλημα για να γλυτώσουν τους δολοφόνους και να τους αφήσουν ατιμώρητους  τόσα χρόνια.

-Το †Θανάση μου τον έστειλα στον Στρατό να υπηρετήσει την δική μου πατρίδα, και εάν χρειαζόταν θα θυσίαζε και την ζωή του γι’ αυτήν!  ΟΧΙ  όμως να την χάσει εν καιρώ ειρήνης από βρώμικα χέρια ομοεθνών του!

-Τί έχουν να κερδίσουν και προστατεύουν τους δολοφόνους και τους υπαίτιους  με τόση μανία εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια;