Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρ

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ανέφερε τη Δευτέρα η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ύστερα από συνάντηση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ).

Στις δηλώσεις της, η κ. Μιχαηλίδου έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία, όπως είπε, επιβεβαιώθηκε η έγνοια της Κυβέρνησης για τη μέση τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Πρόσθεσε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο μέσα από το οποίο θα αποτυπωθεί η έγνοια αυτή πρακτικά, δηλαδή το όραμα και οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης, έτσι ώστε μέσα από την τεχνική εκπαίδευση να καλλιεργηθούν οι αναγκαίες δεξιότητες και δυνατότητες, καθώς ακολουθεί και το έτος ικανοτήτων την επόμενη χρονιά, η αναβάθμιση των προγραμμάτων, η στελέχωση, κυρίως δε ο εμπλουτισμός με νέες τεχνολογίες και σύγχρονα προγράμματα.

Η Υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι ως επιστέγασμα της σημερινής συνάντησης θα υπάρξει εντός των επόμενων μηνών μια συγκεκριμένη στρατηγική με στόχους, χρονοδιάγραμμα και ενέργειες, οι οποίες θα αποτυπώνουν την έγνοια της Κυβέρνησης για τα εν λόγω θέματα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης και το τι πρέπει να γίνει ώστε αυτή να προχωρήσει.

Πρόσθεσε ότι η οργάνωση έθεσε διάφορα θέματα, όπως τα κτιριακά και η προώθηση των νέων τεχνικών σχολών, αλλά επίσης και το τι πρέπει να γίνει ώστε τεχνική εκπαίδευση στην Κύπρο να πάρει τη θέση που της αρμόζει και να μπορεί να προσφέρει αυτά που πρέπει στην κοινωνία και στο εκπαιδευτικό σύστημα. «Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις και οδηγίες, ώστε να έχουμε αποτελέσματα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα στην πράξη», κατέληξε.