Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΤΑΕΠ Νοσοκομεία

Οδικούς χάρτες για βελτίωση και εκσυγχρονισμό του ΓεΣΥ, οι οποίοι καταρτίστηκαν με την συμβολή του Υπουργείου Υγείας κατέθεσαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να στέλνει πίσω τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας όπως επανέλθουν ενώπιόν του με πιο ξεκάθαρες θέσεις και με αναλυτικότερα οικονομικά στοιχεία.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών και των Γενικών Διευθυντών των δύο Υπουργείων, βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας και οι πιθανοί τρόποι επίλυσής τους.

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη τόνισε «Μέσα από αυτούς τους οδικούς χάρτες που παρουσιάστηκαν διαφάνηκε η ανάγκη να δοθούν πιο αναλυτικά στοιχεία, κυρίως οικονομικά στοιχεία που ζήτησε ο Πρόεδρος, με πιο ξεκάθαρες θέσεις στα θέματα υλοποίησης τους χρονικά.»

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ θα συναντηθούν ξανά εντός ενός μηνός, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Υπουργός Υγείας

Να αποφασίσουμε μαζί πως προωθείται ένα καλύτερο σύστημα υγείας, ένα βιώσιμο σύστημα υγείας.

Οι βασικοί πυλώνες των οδικών χαρτών που κατατέθηκαν καλύπτουν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τα ποιοτικά κριτήρια, τον χρόνο αναμονής των ασθενών, τους χρόνιους ασθενείς και στην εύρυθμη λειτουργία των ΤΑΕΠ.

«Κάπου καθυστερεί λίγο η βελτίωση των ΤΑΕΠ γιατί εκεί πρέπει να προσληφθούν κάποιοι γιατροί. Πιστεύω ότι σε λίγες εβδομάδες θα φανεί μια αισθητή διαφορά στα ΤΑΕΠ γιατί θα ολοκληρωθούν αυτές οι προσλήψεις», πρόσθεσε η κ. Κανάρη. 

Επί τάπητος τέθηκαν, επίσης, οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι που προκύπτουν από την πορεία αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και του ΟΚΥπΥ, ενώ συζητήθηκε και η προώθηση συγκεκριμένων νομοσχεδίων.