Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ταεπ γενικου νοσοκομειου λεμεσου
Πηγή Φωτογραφίας:ΚΥΠΕ

Καλά κρατεί το πρόβλημα υποστελέχωσης ιατρών στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Στο Τμήμα εξακολουθούν να εργάζονται μόλις οκτώ ιατροί, με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να προειδοποιεί ότι λόγω και της απουσίας ιατρών με καλοκαιρινή άδεια αναπαύσεως, βάρδιες στο μοναδικό ΤΑΕΠ εντός ΓεΣΥ που λειτουργεί στην Πάφο θα παραμείνουν ακάλυπτες. 

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, «στη βάση του προγράμματος που έχει αποσταλεί από την υπεύθυνη του τμήματος ναι υπάρχει κενή βάρδια με ότι αυτό σημαίνει για ολόκληρη την επαρχία της Πάφου σε μια περίοδο όπου αυξάνεται ο πληθυσμός που εξυπηρετεί».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως «δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα να μείνει κενή βάρδια. Πρέπει να γίνουν όλες οι διευθετήσεις και από τα δύο μέρη, ώστε να μην υπάρχει το οποιοδήποτε κενό. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα και θα κινδυνεύσουν ζωές».

Παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών για άμεση στελέχωση του ΤΑΕΠ με επιπλέον προσωπικό, οι δύο ιατροί οι οποίοι έχουν προσληφθεί από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, αναλαμβάνουν καθήκοντα στις αρχές Αυγούστου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά για τους επόμενους δύο μήνες, τα οποία καλείται ο ΟΚΥπΥ να καλύψει. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, «οι οκτώ γιατροί που υπηρετούν σήμερα στο ΤΑΕΠ να ενισχυθούν με ακόμα 1 ιατρό από το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς, ο οργανισμός σε συνεργασία με την διεύθυνση Λεμεσού Πάφου και με το ίδιο το νοσοκομείο έχει προβεί σε ενέργειες ώστε να αγοραστούν υπηρεσίες εκεί και όπου απαιτείται ώστε να εξαλειφθεί το οποιοδήποτε προκύψει τις επόμενες μέρες».

Η ΠΑΣΥΚΙ επιρρίπτει, πάντως, ευθύνες στον Οργανισμό κατηγορώντας τον ότι ενώ ήταν ενήμερος για την εξέλιξη των γεγονότων δεν έλαβε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα. Με τον ΟΚΥπΥ να απαντά ότι έχει προβεί σε όλες στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. 

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Κούμας, «δυστυχώς, αυτό, και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον ΟΚΥΠΥ, ποτέ δεν έχει πλάνο Β και προσπαθεί μέσα από επικοινωνιακές πολιτικές, έχουμε προκηρύξει, έχουμε προσλάβει και θα έρθουν οι ιατροί αλλά κάντε υπομονή. Εκτός από την τοπική διοίκηση που προσπάθησε να δώσει λύσεις αλλά δεν απέδωσαν, τώρα βρισκόμαστε στο παρά 1 και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση και για της λύσεις που τροχοδρομούνται ζήτησε από τον ΟΚΥπΥ η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, η οποία έλαβε διαβεβαιώσεις ότι καμία βάρδια δεν θα μείνει κενή.