Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υξ

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση εμπρησμού ακινητοποιημένων λεωφορείων την περασμένη Τρίτη  κοντά σε οπλαποθήκη της ΜΜΑΔ και σε απόσταση αναπνοής από δεκάδες άλλα λεωφορεία συγκεκριμένης εταιρείας.

Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης φαίνεται έδωσαν κατεύθυνση στις έρευνες, αφού φαίνεται να κατέγραψαν πέντε νεαρούς να βρίσκονται κοντά στα λεωφορεία και στην ευρύτερη περιοχή.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

«Γίνονται εξετάσεις για να ταυτοποιηθούν κάποια πρόσωπα τα οποία έχουν εντοπιστεί σε κάποια κλειστά κυκλώματα. Και πρόκειται για νεαρά κυρίως πρόσωπα τα οποία έχουν εντοπιστεί να βρίσκονται στην περιοχή».

Οι εξεταστές της υπόθεσης, θέλουν να έχουν στην κατοχή τους και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στα διάφορα τεκμήρια, πριν κάνουν το επόμενο βήμα και αρχίσουν να καλούν νεαρούς για ανάκριση, αφού εκτιμάται ότι διαμένουν στην Αγλαντζιά και είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν

Προηγήθηκαν βανδαλισμοί

Πέραν από την πυρπόληση των πέντε λεωφορείων και τις μικροζημιές σε έκτο, οι ανακριτές της Αστυνομίας διερευνούν και το ενδεχόμενο σύνδεσης με βανδαλισμούς που έγιναν πριν από οκτώ μέρες σε λεωφορεία στην ίδια περιοχή. Γι’ αυτό και στο μικροσκόπιο, βρίσκονται βίντεο από κλειστά κυκλώματα, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσον εμπλέκονται τα ίδια άτομα στις δύο υποθέσεις

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

Πέραν από τον εμπρησμό των πέντε λεωφορείων είχαμε εντοπίσει μετά από εξετάσεις και σε άλλα δύο λεωφορεία στην σκηνή κακόβουλές ζημιές και κάποιες ακαταστασίες εντός του ενός από τα λεωφορεία.

 

Τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, προκαλούν έντονο προβληματισμό στην ηγεσία της Αστυνομίας, αφού όπως φάνηκε, κάποιοι αδιαφορούν παντελώς για τις κάμερες και την έντονη παρουσία αστυνομικών σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι ο χώρος στάθμευσης δίπλα από τη ΜΜΑΔ και το Αρχηγείο, όπου έγινε η πυρπόληση των λεωφορείων.