Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκρηξη παρισι

Δύο άτομα αγνοούνται μετά την ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι. Ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 37 εκ των οποίων οι 4 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα στη Rue Saint-Jacques στο κεντρικό 5ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και οδήγησε σε τεράστια φωτιά. Πυκνοί καπνοί να υψώθηκαν πάνω από τον ουρανό του Παρισιού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι οι αρμόδιοι εξακολουθούν να ψάχνουν τα ερείπια για πιθανά θύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο που στεγάζει την Αμερικανική Ακαδημία του Παρισιού, μια ιδιωτική σχολή σχεδίου και μόδας που είναι δημοφιλής στους στους φοιτητές από τις ΗΠΑ.

«Δεν υπήρχε προειδοποίηση πριν από αυτή την έκρηξη. Δεν γνωρίζουμε την προέλευσή της» μέχρι στιγμής, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν σε συνέντευξη Τύπου στο σημείο το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η πιθανή αιτία της έκρηξης ήταν διαρροή αερίου.