Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο του Παρισιού, όπου τουλάχιστον ένα κτήριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό πάνω από το 5ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Έχοντας θέσει ως ένα βαθμό υπό έλεγχο την πυρκαγιά , οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν σταδιακά να προσεγγίσουν το κατεστραμμένο κτίριο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν θύματα κάτω από τα ερείπια, καθώς και τους λόγους που προκάλεσαν τις εκρήξεις που ακούστηκαν λίγο πριν από την κατάρρευση.

Ο αριθμός των τραυματιών δείχνει προς το παρόν να σταθεροποιείται, ωστόσο έκδηλη είναι η ανησυχία των αρχών από το γεγονός ότι στο κτίριο αυτό στεγαζόταν η αμερικανική ακαδημία μόδας, στην οποία σπουδάζουν πολλοί Αμερικάνοι και Γάλλοι. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν την ώρα της έκρηξης λειτουργούσε η σχολή και ήταν σπουδαστές μέσα στο κτίριο.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου αλλά η γαλλική αστυνομία δηλώνει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η αιτία της έκρηξης.

Ένας φοιτητής στο Ecole des Mines της λεωφόρου Saint-Michel είπε στην εφημερίδα Le Parisien: «Ήμουν μπροστά από το Val de Grâce, άκουσα μια τεράστια έκρηξη και είδα φλόγα ύψους 20 ή 30 μέτρων.Το κτίριο κατέρρευσε κάνοντας ένα εκκωφαντικό θόρυβο».

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που εκκένωσαν την περιοχή.

pic.twitter.com/eed22DvxeU— PM Breaking News (@PMBreakingNews) June 21, 2023">

#BREAKING: A portion of the Paris American Academy has collapsed following major gas explosion in Paris, France.

Video via @Mediavenir| photo on the right is from Google maps. pic.twitter.com/0GWRGUuZyY

— Moshe Schwartz (@YWNReporter) June 21, 2023">