Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σβήνουν οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες, για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με τον αριθμό των διασωθέντων να έχει «παγώσει» στους 104.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
-
Συγκινητικές στιγμές: Βρήκε τον αδερφό του μετά το ναυάγιο στη Πύλο (ΒΙΝΤΕΟ)
-Καρδιολόγος συγκλονίζει για όσα είδε και άκουσε με τους ναυαγούς (ΒΙΝΤΕΟ)

-Πύλος: 21 συλλήψεις για τα επεισόδια των «δικαιωματιστών» στο κέντρο της Αθήνας

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78 σοροί από τη θάλασσα, αριθμός που δεν έχει αλλάξει από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αναφορές, στα αμπάρια του αλιευτικού σκάφους «Αντριάνα» βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, ενώ μετανάστες που γλίτωσαν από την τραγωδία, μεταφέρουν πως πάνω στο πλοίο επέβαιναν 500-700 άτομα, ωστόσο ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, το σκάφος φέρεται τελικά να ξεκίνησε άδειο από την Αίγυπτο και κατόπιν να «φόρτωσε» επιβάτες στο Τομπρούκ της Λιβύης.

Προορισμός του αλιευτικού ήταν η Ιταλία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα συλλήψεις Αιγυπτίων, που φέρονται να ήταν οι διακινητές. Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν υπήκοοι Αιγύπτου, Λιβύης και Πακιστάν.

Στο μεταξύ, κρίσιμα είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων στο αλιευτικό, που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου, όσο και για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ναυάγησε.

Πληροφορίες, που δημοσιεύουν και ιταλικά ΜΜΕ, είναι ότι υπήρξε μεγάλη αναταραχή πάνω στο πλοίο, μεταξύ μεταναστών και δουλεμπόρων, που μπορεί να δικαιολογεί την ανατροπή του, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζει πως δεν μπορούσε να γίνει επιχείρηση νωρίτερα στα διεθνή ύδατα, δίχως την έγκριση του κυβερνήτη.

 

Εννέα συλλήψεις- Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Την ίδια ώρα, σε 9 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους, ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, μέλη του πληρώματος του πλοίου οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.Συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ. Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα

Τα άτομα είχαν προσαχθεί στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας όπου και ανακρίθηκαν ως για τη διακίνηση των μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος «Αντριάνα», το οποίο ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.

Μεταφέρονται στη Μαλακάσα οι διασωθέντες

Καθ΄οδόν για τη δομή της Μαλακάσας βρίσκονται οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου της Πύλου.

Οι διασωθέντες αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Συνολικά 68 άτομα μεταφέρονται αυτή την ώρα προς τη δομή της Μαλακάσας, ανάμεσα τους και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταβούν σε δομές ανηλίκων.