Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στις σφαίρες που εντοπίστηκαν απέναντι από την οικία του Χρήστου Χαριλάου στην Παρεκκλησιά, όπου φαίνεται να ήταν κρυμμένος ο πληρωμένος εκτελεστής, επικεντρώνονται οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών, ενώ αναζητούνται και τα ελατήρια της γκανγκστερικής εκτέλεσης.

Όλα τα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από τη σκηνή, έχουν αποσταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, με το  βαλλιστικό έλεγχο να ξεκαθαρίζει το  είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Παράλληλα οι ανακριτές που χαρακτηρίζουν την υπόθεση δυσεπίλυτη αναζητούν το κίνητρο των δραστών της στυγερής δολοφονίας στα πολλά ανοιχτά μέτωπα που είχε το θύμα.

Όπως ανλεφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου «Έχουμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες προσπαθούμε να διασταυρώσουμε σε σχέση με τα κίνητρα, αλλά και για το ποιοί πιθανόν να είναι ο δράστης ή οι δράστες υπάρχουν κάποιες πληροφορίες σε σχέση με τις δραστηριότητες του, όμως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.»

Υπενθυμίζεται πως ο 39χρονος το τελευταίο διάστημα ασχολείτο με πωλήσεις ακινήτων, αλλά και με διάφορες άλλες δραστηριότητες, όπως φρουρός ασφαλείας, ενώ είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή για υπόθεση ναρκωτικών του 2019.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, πέραν από βίντεο  από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στην οικία του άτυχου Χαριλάου, και δείχνει το θύμα να πέφτει νεκρό αλλά όχι τον δολοφόνο, έχουν μπει  και κλειστά κυκλώματα της περιοχής, τα οποία μελετούνται εξονυχιστικά σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι διαδρομές  του δράστη ή των δραστών.

«Έχουν ανακριθεί αρκετά πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος αλλά και πρόσωπα με τα οποία είχε κάποιες επαφές και συνεργαζόταν» , πρόσθεσε ο Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού.

Ο επαγγελματίας όπως φαίνεται εκτελεστής, γνώριζε τις κινήσεις του  Χρήστου Χαρίλαου και ήταν ενήμερος για την τελευταία του έξοδο από την κατοικία του, σημαντικό όμως  ερωτηματικό που καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές, είναι γιατί το θύμα ενώ πήγε μόνο για να φέρει φαγητό από ταχυφαγείο της περιοχής στην σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά του καθυστέρησε περίπου μια ώρα. Με τους ανακριτές να διερευνούν, πιθανές άλλες κινήσεις του θύματος  οι οποίες να σχετίζονται με την δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο ότι τον παρακολουθούσαν.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν αυτή τη στιγμή, είμαστε στα πολύ αρχικά στάδια, μια υπόθεση δύσκολη και περίπλοκη που καλούνται οι ανακριτές να διερευνήσουν και να φέρουν εις πέρας» επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, σύμφωνα και με την νεκροτομή που διενήργησαν χθες οι ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος  Ορθοδόξου το θύμα δέχθηκε τρεις σφαίρες μια στο χέρι, μια στο πόδι, και  μια στο πνεύμονα που ήταν και η θανατηφόρα.

Το θύμα δέχθηκε τους πυροβολισμούς πισώπλατα και από απόσταση περίπου 30 με 40 μέτρων, με τον δολοφόνο ο οποίος όπως  φαίνεται  ήταν κρυμμένος πίσω από  δέντρο στο απέναντι χωράφι, να συνεχίζει να τον πυροβολεί και ενώ βρισκόταν σωριασμένος στο δρόμο.