Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του Χρίστου Χαριλάου ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης χθες βράδυ στη Λεμεσό.  

Η νεκροτομή διενεργήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από την Δρ. Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου και σύμφωνα με τα ευρήματα, ο θάνατος του 39χρονου οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως δεξιού πνεύμονα προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Από τη σορό παραλήφθηκαν επίσης δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Γκανγκστερική δολοφονία από άριστο εκτελεστή
 

Θύμα ο 39χρονος Χρήστος Χαριλάου πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, οποίος σωριάστηκε νεκρός έξω από την οικία του στην Παρεκκλησιά.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριακου «αυτό που προκύπτει είναι ότι το πρόσωπο αυτό, μόλις αποβιβάστηκε από το όχημα του δέχτηκε αριθμό πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.»

Ο 39χρονος είχε μεταβεί σε ταχυφαγείο της περιοχής για να φέρει φαγητό στη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Και μόλις αποβιβάστηκε δέχθηκε τα θανατηφόρα πλήγματα από τον επαγγελματία εκτελεστή που είχε στήσει ενέδρα θανάτου κοντά στο σπίτι του Χαριλάου 

«Στο μέρος αφίχθηκε ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος δεν είχε ζωτικές ενδείξεις και αμέσως η σκηνή αποκλείστηκε και ξεκινήσαμε εξετάσεις» τόνισε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Στο άκουσμα των πυροβολισμών η σύζυγος του Χρήστου Χαριλάου βγήκε έντρομη από το σπίτι, όπου τον βρήκε αιμόφυρτο σε λίμνη αίματος. Ηταν κρίσιμα τραυματισμένος και μετά από λίγα λεπτά υπέκυψε στο μοιραίο.  

 

ητρ

Αυτοψία στη σκηνή

Αυτοψία στη σκηνή και τη σορό του θύματος διενήργησαν η Επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Οπως διαπιστώθηκε, ο άτυχος Χαριλάου,είχε τραύματα στα χέρια, τα πόδια και το στήθος. «Έχει δεχθεί αριθμό πυροβολισμών. Για το είδος θα διαφανεί από την βαλλιστική εξέταση των τεκμηρίων» ανέφερε ο κ. Κυριάκου.

Βίντεο ντοκουμέντο

Η σκηνή παρέμεινε αποκλεισμένη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και με το πρώτο φώς της ημέρας, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού διενήργησαν εξονυχιστικές έρευνες σε όλη την γύρω περιοχή για τον εντοπισμό στοιχείων και τεκμηρίων που θα οδηγήσουν στο ή τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης

Στην κατοχή τους έχουν επίσης το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στην οικία του 39χρονου Χαριλάου, και στο οποίο φαίνεται να σωριάζεται νεκρός από τις σφαίρες του αυτόματου όπως εκτιμάται, όπλου, που κρατούσε ο πληρωμένος εκτελεστής. «Έχουν παραληφθεί κλειστά κυκλώματα τα οποία μελετούμε και αξιολογούμε έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια από την σκηνή και αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις», πρόσθεσε ο Υπέυθυνος ΤΑΕ Λεμεσού.

Μόνο σίγουρο για την ώρα, ότι η δολοφονία διαπράχθηκε από απόσταση, με όπλο που ενδεχομένως να είχε και τηλεφακό, ενώ είναι άγνωστο ακόμη πως, με ποιό μέσο, και προς ποία κατεύθυνση, διέφυγε ο δράστης, που ανέλαβε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου, αφού δεν ακούστηκε κάποιο όχημα ή μοτοσικλέτα να απομακρύνεται από την περιοχή.

Επικρατέστερο σενάριο, ο επαγγελματίας δολοφόνος να διέφυγε τρέχοντας από τα χωράφια και να τον παρέλαβε συνεργάτης του σε κοντινή απόσταση.

Άγνωστα τα κίνητρα

Αγνωστα για την ώρα είναι και τα κίνητρα της δολοφονίας, ενώ οι ανακριτές της Αστυνομίας ψάχνουν και το παρελθόν του θύματος. «Προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να εξακριβώσουμε το κίνητρο μέχρι στιγμής όλα αυτά είναι υπό διερεύνηση είναι πρόσωπο το οποίο είναι γνωστός στην αστυνομία» , λέει ο Λευτέρης Κυριάκου.

Το θύμα ασχολείτο με πωλήσεις ακινήτων, αλλά και με διάφορες άλλες δραστηριότητες, όπως φρουρός ασφαλείας, ενώ είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή για υπόθεση ναρκωτικών του 2019.

Στις τέσσερις και 30 το απόγευμα διενεργήθηκε και η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του Χαριλάου οφείλετο σε καταστροφή ζωτικών οργάνων και εσωτερική αιμορραγία, μετά από πυροβολισμό.