Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης τέως Κιτίου Δικαστήριο

Δεν αποδέχεται την ενοχή του ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου.

Σήμερα μέσω του νέου δικηγόρου του Γιάννη Πολυχρόνη κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης, καταδικαστικής, του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο έκρινε ένοχο των τέως Κιτίου  στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης σε ανήλικη το 1981 και του επέβαλε  12μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Στην έφεση περιλαμβάνονται 12 λόγοι που ο  ιεράρχης δεν αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου.

Ένας από τους βασικότερους λόγους έφεσης που προβάλλεται είναι ότι, «παραβιάστηκε το δικαίωμα δίκαιης δίκης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου λόγω του τεράστιου χρονικού διαστήματος, που παρήλθε από την ισχυριζόμενη διάπραξη του αδικήματος έως την εκδίκαση της υπόθεσης (42 χρόνια μετά).

Στην έφεση αναφέρεται επίσης, πως « βασικοί μάρτυρες  της υπόθεσης απεβίωσαν, δεν θυμούνταν, ή δεν ήταν σε θέση να καταθέσουν λόγω υγείας»

Επίσης όλη η πραγματική μαρτυρία που αφορούσε την υπεράσπιση, έγγραφα, φωτογραφίες καθώς και η διαμόρφωση του χώρου μετά από 42 χρόνια είχαν αλλοιωθεί ή καταστραφεί, θα υποστηριχθεί, επίσης.

Αρμόδια πηγή πάντως από την Ιερά Σύνοδο, ανάφερε πως  το Σώμα θα συνεδριάσει κανονικά, για το ζήτημα, στις  13 Ιουνίου, και θα πάρει την απόφαση του  λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει γύρω από την υπόθεση μέχρι την μέρα εξέτασης του ζητήματος.