Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βαρεα οχηματα

Παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου φορτηγών και λεωφορείων πραγματοποίησε σήμερα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, με στόχο να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης των επαγγελματιών στις νομοθεσίες.

Στο ζυγιστικό σταθμό Λατσιών βρισκόταν και ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις παρανομίες. 

 Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών 

«Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 338 ελέγχους και έχουμε βρει 27 παραβιάσεις της νομοθεσίας και αυτές περιγράφονται σαν επικίνδυνα φορτία, λανθασμένη πρόσδεση, χωρίς κάρτα ταχογράφου, σπασμένος ταχογράφος, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, υπερβολικό φορτίο, μη δικαιούχο για μειωμένα τέλη κυκλοφορίας». 

Η εκστρατεία του Υπουργείου Μεταφορών γίνεται με αφορμή το περιστατικό με το λεωφορείο που έπαιρνε μαθητές σε σχολική εκδρομή και το οποίο απώλεσε δύο ρόδες στον αυτοκινητόδρομο. 

 Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών

«Αντιλαμβάνεστε είναι πολλές οι παραβάσεις, για εμάς αυτά είναι απαράδεκτα, θα συνεχίσουμε τους ελέγχους μέχρι να εξαλειφθούν όλα αυτά.... Από αυτή και μόνο τη σημερινή διαδικασία έχει φανεί ότι δεν συμμορφώνονται όλοι οι οδηγοί». 

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ προωθείται στη βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο δίδεται το δικαίωμα στους λειτουργούς του Υπουργείου να επιβάλουν εξώδικα πρόστιμα.