Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αστυνομία

Στα εργαστήρια του αρχηγείου αστυνομίας, οι εμπειρογνώμονες της υποδιεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος, άρχισαν να «ξεσκονίζουν» τα δύο κινητά τηλέφωνα και τα usb, τα οποία εντόπισαν στο σπίτι σαραντα-εξάχρονου από τη Συρία. Είναι το πρόσωπο που είχε συλληφθεί στη διάρκεια της υπό άκρα μυστικότητα επιχείρησης, που διενήργησε ο ειδικός αντιτρομοκρατικός ουλαμός, χθες στην Παλουριώτισσα.

Όπως μετέδωσε από χθες το βράδυ ο ΑΝΤ1, οι αρχές ασφαλείας είχαν τεθεί σε συναγερμό εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, μετά από πληροφορία για συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φαίνεται να είχε λάβει οδηγίες για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ήθελαν την οδηγία να ήρθε από πρόσωπο το οποίο εκτίει  ποινή φυλάκισης, στις κεντρικές φυλακές.

Οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, και όχι μόνο, ήθελαν τον στόχο της σχεδιαζόμενης δολοφονικής επίθεσης να κατέχει υψηλή θέση στη δημόσια υπηρεσία, γεγονός που χτύπησε κόκκινο στο αρχηγείο, και στήθηκε η χθεσινή επιχείρηση.

«Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που καθήκοντος η αστυνομία διερεύνησε. Θα ήθελα όμως να καθησυχάσω όμως προς το παρόν ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο μας φοβίζει με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπροστά μας», επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Μετά από πολύωρη ανάκριση, δεν προέκυψαν οποιαδήποτε στοιχεία που να στοιχειοθετούν υπόθεση εναντίον του 46χρονου από τη Συρία, γι` αυτό και αφέθηκε ελεύθερος, για να επανασυλλήφθη από άλλο κλιμάκιο της Αστυνομίας, σχετικά με υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, για την οποία εκκρεμούσε εναντίον του σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Πληροφορίες  σε επανάληψη

Η πληροφορία που είχε φτάσει στα χέρια των αρχών περί σχεδιαζόμενης δολοφονίας με στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, αφού είχε καταγραφεί και παλαιότερα.

Συγκεκριμένα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, παρόλο που σε καμία περίπτωση προηγουμένως δεν είχαν προκύψει εξελίξεις.

Τον μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι πίσω από το σχεδιαζόμενο έγκλημα κρύβεται, και πάλι, κατάδικος των κεντρικών φυλακών.

«Σίγουρα πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είναι ιδιάζον. Πρόκειται για θέματα ασφαλείας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η αστυνομία λαμβάνει τέτοιου είδους πληροφορίες που αφορούν είτε την σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε προσώπου που είτε πρόκειται για άλλη πληροφορία εναντίον πάλι οποιουδήποτε προσώπου τότε ξεκινά διερεύνηση και εφόσον προκύψουν αδικήματα εντοπίζονται τυχόν ύποπτοι και προβαίνουμε σε συλλήψεις», υπογράμμισε η Λειτουργός Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αναφέρουν, τέλος πως οι αρχές ασφαλείας έχουν ήδη αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τον συγκεκριμένο κρατικό αξιωματούχο, ενώ είναι θέμα ωρών να συναντηθεί μαζί του πρόσωπο από την ηγεσία της Αστυνομίας, για να συζητήσουν τις εξελίξεις και την πορεία των ερευνών.