Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ντους μπάνιο

Το πόσο καθαροί είναι οι λαοί του πλανήτη μας αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα. Οι Κύπριοι μπορεί να μην λαμβάνουμε το πρώτο βραβείο καθαριότητας αλλά είμαστε πολύ ψηλά στον κατάλογο με τους πιο καθαρούς!

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν καθημερινά μπάνιο στην Ευρώπη», η Κύπρος βρίσκεται στην 3η θέση μαζί με την Ισπανία και την Ελλάδα των πολιτών που κάνουν καθημερινά μπάνιο με ποσοστό 75-84%.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με ποσοστό πέραν του 95% ενώ ακολουθεί η Πορτογαλία με 85%-94%. Χαμηλότερα ποσοστά σημειώνουν οι βόρειες χώρες της Ευρώπης.

Η προσωπική γιατρός Δρ. Σοφία Δημοπούλου μίλησε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 για τα οφέλη από το μπάνιο. Όπως ανέφερε τα οφέλη είναι πολλά και αφορούν την σωματική μας υγεία.

Με την καθαριότητα, είπε, αποφεύγουμε τη δυσοσμία και καθαρίζουμε το σώμα μας από τα παθογόνα μικρόβια. Με το πλύσιμο επίσης, καθαρίζουμε τους πόρους του δέρματος μας που βοηθούν την άδηλη αναπνοή. Ακόμα, το μπάνιο βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, σε όλα τα μέρη του σώματος.

 

Η ανάρτηση στο Twitter για τα αποτελέσματα της έρευνας: