Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεμιστοκλέους Ατταλίδου

Συνεδριάζει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για να συζητηθεί η καταγγελία της Βουλευτού, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, εναντίον του συναδέλφου της, Ανδρέα Θεμιστοκλέους για σχόλια που έκανε σε ΜΚΔ.

Στη συνεδρία, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, συμμετέχουν επίσης οι Βουλευτές Ονούφριος Κουλλά του ΔΗΣΥ, Άριστος Δαμιανού από το ΑΚΕΛ, και Νικόλας Παπαδόπουλος και Πανίκος Λεωνίδου του ΔΗΚΟ.
Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας
Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όπου θα συζητηθεί κατά πόσον θα γίνει παραδεκτή η καταγγελία της κ. Ατταλίδου για να ξεκινήσει διαδικασία εναντίον του κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δημητρίου είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα συγκαλούνταν η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής «πάραυτα» για να εξετάσει την καταγγελία της κ. Ατταλίδου, Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την περασμένη Παρασκευή, η κ. Ατταλίδου απέστειλε επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα.

«Η αφορμή για τη νέα επίθεση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους», είχε αναφέρει το Κίνημα σε ανακοίνωση, στάθηκε ανάρτηση της κ. Ατταλίδου στην οποία εξέφραζε την ικανοποίησή της για την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που ποινικοποιεί τις «θεραπείες» μεταστροφής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.