Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεμιστοκλέους Ατταλίδου

Ούτε ίχνος μεταμέλειας ή παραδοχή λάθους από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους για το απρεπές σχόλιο που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της συναδέλφου του, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και πολίτες.

«Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι πολιτικά υπόλογος μόνο σε όλους όσοι τον ψήφισαν και όλους όσοι ασπάζονται τις ίδιες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις μαζί του.», ανέφερε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Η νέα του τοποθέτηση έγινε μετά την ομοβροντία καταδικαστικών δηλώσεων και αφού έγινε γνωστό ότι θα βρεθεί ξανά ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που θα εξετάσει την καταγγελία στην οποία προέβη εναντίον του η βουλευτής των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Για το ζήτημα, τοποθετήθηκε σήμερα και η ίδια η Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να περνάνε ασχολίαστες και πρέπει να τις κρίνουμε. Ως ΠτΒ οφείλω να λειτουργήσω θεσμικά και από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία, θα συγκληθεί πάραυτα η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως ακριβώς ορίζεται από το πλαίσιο και θα προχωρήσει μετά από την καταγγελία της κυρίας Ατταλίδου τη διαδικασία, όπως προνοείται από τον κώδικα δεοντολογίας, που είναι το μόνο πλαίσιο θεσμικά που μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε και να εξετάσουμε το θέμα αυτό.», επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Παράλληλα με τις διαδικασίες στη Βουλή, τρέχει και έρευνα από την Αστυνομία. Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, μετά από συνεννόηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Κουκκίδη Προκοπίου και του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου και αφού ενημερώθηκε σχετικά και ο Γενικός Εισαγγελέας, η Αστυνομία άρχισε αυτεπάγγελτη έρευνα για να διαπιστώσει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα εις βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή και δη αυτό του αδικήματος της ρητορικής μίσους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αρχηγός βρίσκεται σε συνεννόηση με το Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, στον οποίο και θα καταλήξει ο φάκελος, καθώς απαιτείται η δική του γνωμάτευση και απόφαση, κατά πόσο στοιχειοθετείται υπόθεση, ώστε να ζητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο άρση της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, και να κινηθεί εναντίον του ποινική διαδικασία.