Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Ενέργειας

Απολογίες προς τους καταναλωτές διότι η Πολιτεία δεν έδωσε όσα χρειαζόταν έτσι ώστε η ΑΗΚ να είναι ο παίκτης που καθορίζει τις τιμές της ενέργειας προς τα κάτω εξέφρασε ο Υπουργός Ενέργειας. Προχώρησε μάλιστα στην αναφορά ότι κατάντησε «η συτζιά του μαύρου», λέγοντας πως «αν βγεις εκεί έξω όλος ο κόσμος όταν δει κάτι ακριβό φταίει η ΑΗΚ. Ε δεν φταίει η ΑΗΚ, εγώ λέω».

Όπως ανέφερε, «παρόλο που είμαι πρόσφατος στο Υπουργείο, έντιμα σας λέω, ότι δεν δώσαμε αρκετά εργαλεία στην ΑΗΚ για να μπορέσει να είναι ο "price setter", αυτός που καθορίζει την τιμή του ηλεκτρισμού προς τα κάτω όχι προς τα πάνω».

«Η τιμή του ηλεκτρισμού πρέπει να πάει κάτω, θα δώσουμε εκείνα τα εργαλεία στην ΑΗΚ για να σπρώξει (τις τιμές) από εκεί και κάτω. Θα της δώσουμε το φυσικό αέριο, θα της δώσουμε ελευθερία στην πράσινη παραγωγή για να μπορέσει να μας δείξει η Αρχή τι μπορεί να κάνει», είπε.

Λέγοντας πως η ΑΗΚ διαθέτει τεχνογνωσία, ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε πως δεν δόθηκε το περιθώριο αυτή η τεχνογνωσία να αναπτυχθεί. «Δεν την αφήσαμε, την περιορίσαμε. Την περιορίσαμε με πολιτικές διάφορες σε διαφορετικές κατευθύνσεις, δεν ξέρει πού πάει, και το αποτέλεσμα ποιο είναι; να έχουμε τους εργαζόμενους να βγαίνουν έξω με απεργίες για να υποστηρίξουν τα δικαιώματά τους διότι ο Οργανισμός δεν ξέρει πού πάει».

Οι επισημάνσεις του Γιώργου Παπαναστασίου έγιναν σε εκτός κειμένου αναφορές στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο παγκύπριο συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ –ΑΗΚ.