Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Ουκρανοί προσφυγές: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσφέρει επιδόματα στους εκτοπισθέντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα συνεχιστεί και μετά την 1η Ιουνίου η πολιτική φιλοξενίας των ευάλωτων προσφύγων που αφικνούνται στην Κύπρο από την Ουκρανία.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο, τον οποίο και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Ουκρανών κατόχων προσωρινής προστασίας ακόμη και μετά τη διαφοροποίηση της πολιτικής φιλοξενίας των εκτοπισθέντων που διαμένουν σε ξενοδοχεία.

«Η κυβέρνηση πάντα σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας αποφάσισε επέκταση της πολιτικής φιλοξενίας των ευάλωτων εκτοπισθέντων, επίσης Θα παραχωρηθεί βοήθεια σε όσους αποχωρούν από τα ξενοδοχεία εκεί και όπου κρίνεται ως διευκόλυνση για μια νέα αρχή στη ζωή τους», υπογράμμισε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρέχει διάφορα επιδόματα προς όλους τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες.

«Που αφορούν σε εφάπαξ επίδομα αναλόγως της σύνθεσης της οικογένειας, σε επιδότηση ενοικίου αναλόγως του ενοικίου που λαμβάνουν και οι λήπτες του ΕΕ, σε μηνιαίο επίδομα για φοίτηση παιδιών σε νηπιαγωγεία καθώς και κοινωνικές παροχές σε άτομα με αναπηρία με τον ίδιο τρόπο που προσφέρονται σε όλους τους πολίτες», σημείωσε η κ. Ευαγγέλου.

«Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέχει, μεγάλη βοήθεια και στήριξη στους Ουκρανούς που είναι ευάλωτοι και χρειάζονται πραγματικά βοήθεια», ανέφερε ο Πρέσβης Ουκρανίας στην Κύπρο Ruslan Nimchynskiy.

Αναγνώρισε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλουν ιδιωτικοί φορείς για ενσωμάτωση των Ουκρανών προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία.