Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Μαντλίν Μακκάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας σε τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε, το οποίο βρίσκεται 31 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο από το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από 16 χρόνια η σχεδόν τετράχρονη τότε Μάντλιν ΜακΚαν.

Στην περιοχή επιχειρούν δύτες, αν και θα ερευνηθεί και η γύρω περιοχή κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών.

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα εδώ και εννέα χρόνια για τον πιθανό εντοπισμό της σορού της νεαρής Βρετανίδας διεξάγεται στο πλαίσιο των γερμανικών ερευνών για το ρόλο του κρατούμενου για άλλη υπόθεση Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Πρόκειται για τον βασικό ύποπτο για την απαγωγή και -κατά τις γερμανικές αρχές-τον πιθανότατο θάνατο της Μάντλιν ΜακΚαν, κατά του οποίου όμως δεν έχουν στοιχειοθετηθεί κατηγορίες. Οι έρευνες τον τοποθετούν παρόλα αυτά το βράδυ της εξαφάνισης στην Πράια ντα Λουζ, το πορτογαλικό θέρετρο στο οποίο η μικρή κοιμόταν ενώ οι γονείς της βρίσκονταν σε εστιατόριο 100 μέτρα μακριά.

Ο Μπρίκνερ σύχναζε στην περιοχή του φράγματος, αποκαλώντας μάλιστα την τοποθεσία «παράδεισο».

Ο γνωστός ως Κρίστιαν Μπ. κρατείται για το βιασμό 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή της Πορτογαλίας. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση ανηλίκου και εμπορία ναρκωτικών, αλλά αρνείται εμπλοκή στην εξασφάλιση της μικρής Μάντλιν.

Στη λίμνη του φράγματος είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες και το 2008, κατόπιν ενημέρωσης που είχε Πορτογάλος δικηγόρος από επαφές στον υπόκοσμο της περιοχής ότι εκεί θα βρισκόταν η σορός του κοριτσιού. Οι έρευνες δεν είχαν αποδώσει καρπούς, με την ορατότητα στο βυθό να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Τις σημερινές έρευνες παρακολουθεί από κοντά και κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας.

Συναγερμός στην Πορτογαλία, σκάβουν σε παραλία 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν καθώς έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα γύρω από το φράγμα Αράντε για τυχόν ίχνη του παιδιού.

Οι δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να βουτούν στο φράγμα Arade στην Πορτογαλία το πρωί της Τρίτης. Η περιοχή απέχει περίπου 31 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μανλτίν στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, πριν από 16 χρόνια.

Στην έρευνα συμμετέχει και ένα σκάφος με δύο αξιωματικούς που ερευνά την περιοχή. Οι αξιωματικοί δεν θα επικεντρωθούν μόνο στις έρευνες μέσα στο νερό, αλλά και στους γύρω θάμνους.


Δείτε βίντεο:

 

Οχήματα και αξιωματικοί εθεάθησαν για πρώτη φορά στο φράγμα τη Δευτέρα μετά τις αναφορές για στοιχεία στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι συντονίζει τις έρευνες στο Algarve κατόπιν αιτήματος της γερμανικής αστυνομίας και παρουσία Βρετανών αξιωματικών.

Η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2020 ότι πιστεύει ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και ύποπτος για τη δολοφονία της είναι ο Κρίστιαν Β. Ο καταδικασμένος για κακοποίηση παιδιών και έμπορος ναρκωτικών συνήθιζε να επισκέπτεται τον φράγμα και το αποκαλούσε «τον παράδεισό του».

Ο Κρίστιαν Β βρίσκεται σήμερα στη φυλακή εκτίοντας ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά ο ίδιος δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του παιδιού.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο των ερευνών

 

ητρ
τηρ
τρ
ητρ
ρητ
ηρ