Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του 4χρονου αγοριού σε πισίνα στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, τα ακριβή αίτια του θανάτου θα καταδείξει η νενομισμένη νεκροτομή, που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο την ώρα που οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σήμερα Τρίτη γύρω στις 10:45 τετράχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιδιώτη γιατρό στην Πάφο αναίσθητο. Ακολούθως, όπως είπε, αφού εξετάστηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό.

Από τις αρχικές εξετάσεις, ανέφερε ο κ. Νικολάου, «φαίνεται ότι το παιδάκι είχε εντοπιστεί 20 λεπτά προηγουμένως σε κοινόχρηστη πισίνα συγκροτήματος διαμερίσματος όπου διέμενε μαζί με τους γονείς του». Το αγοράκι αρχικά εντοπίστηκε από τη μητέρα του γύρω στις 10:20 της Τρίτης και αμέσως μεταφέρθηκε από αυτήν και τον πατέρα του σε ιδιώτη ιατρό. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε αυτό το τραγικό συμβάν διερευνώνται.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως η καταγωγή του μικρού είναι από τη Συρία και διερευνάται η νομιμότητα της παραμονής της οικογένειας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τις εξετάσεις της αστυνομίας φαίνεται ότι το άτυχο παιδάκι διέλαθε της προσοχής της μητέρας του η οποία βρισκόταν την ώρα εκείνη στο σπίτι ενώ διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στην πισίνα.