Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Χειροπέδες σε 62χρονο γιατρό πέρασε η αστυνομία, μετά από καταγγελία στην οποία προέβη ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.
 

Πρόκειται για ιατρό εκτός ΓΕΣΥ ο οποίος φέρεται να εξέταζε και να χειρουργούσε στο όνομα του γιου του, που είναι επίσης γιατρός εντός ΓΕΣΥ, χρεώνοντας το σύστημα πολλές χιλιάδες ευρώ.  

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής ΟΑΥ, Άθως Τσινωντίδης «Είναι μια περίπτωση που όταν ο Οργανισμός εντόπισε κάποια θέματα έστειλε την υπόθεση στην αστυνομία.»

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ο οποίος ανέφερε ότι εγινε μια καταγγελία για το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φαίνεται ενώ είχε τερματιστεί η σύμβαση του στο ΓΕΣΥ προχωρούσε σε ιατρικές πράξεις με την χρήση λογαριασμού άλλου γιατρού και με αυτό τον τρόπο αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Συνελήφθη ο γιατρός

Ο γιατρός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του στην Κύπρο, ενώ καταζητείται και ο γιος του, που είναι επίσης γιατρός.

Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου:

Είναι ένα πρόσωπο το οποίο σίγουρα υπάρχει κάποια μαρτυρία εναντίον του και καταζητείται. Φαίνεται να μην είναι στην Κύπρο όμως.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου όποιυ διατάχθηκε η κράτησή του για 8 μέρες. Ενημέρωση για την υπόθεση ζήτησε στο μεταξύ και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος 

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΠΙΣ, Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης είχε τονίσει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη αποταθεί δια επιστολής του στην Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά και να εξεταστεί στο κατάλληλο στάδιο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχετικών Πειθαρχικών Διαδικασιών του Συλλόγου, στη βάσει των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι ο 62χρονος απασχόλησε και στο παρελθόν τις αρχές με αποτέλεσμα να τερματιστεί η σύμβαση του με τον ΟΑΥ.

Σε μια άλλη αναφορά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο διερευνήθηκε εναντίον του και κάποια άλλη  υπόθεση η οποία έχει διερευνηθεί από το ΤΑΕ Λευκωσίας, έχει ήδη καταχωρηθεί ενώπιον του δικαστηρίου και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις έχει τερματιστεί η σύμβασή του με το ΓΕΣΥ, ενώ η Μαρία Κυθραιώτου, Διευθύντρια ΟΑΥ επισήμανε ότι «Στις περιπτώσεις όπου ο οργανισμός βρίσκει στοιχεία τα οποία οδηγούν σε ποινικά αδικήματα, καθηκόντως τερματίζει τις συμβάσεις και αποστέλλει όλο το υλικό στην αστυνομία για να κάνει η αστυνομία το δικό της έργο.»    

Από την έναρξη του ΓΕΣΥ μέχρι σήμερα, ο ΟΑΥ έχει τερματίσει τις συμβάσεις σε τουλάχιστον δέκα γιατρούς