Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χειρουργείο

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του γιατρού που φέρεται να χρέωνε το ΓεΣΥ για χειρουργεία που διενεργούσε ενώ βρισκόταν εκτός συστήματος. Καταζητεί και τον γιο του η Αστυνομία, επίσης γιατρό, οποίος βρίσκεται εκτός Κύπρου. 

Όπως ανέφερε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ο συλληφθείς, ενώ είχε τερματιστεί η σύμβαση του με τον ΟΑΥ, φαίνεται να προχωρούσε σε ιατρικές πράξεις χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό άλλου γιατρού, και με αυτόν τον τρόπο αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Για το δεύτερο αυτό πρόσωπο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Αναφορικά με τον γιατρό που τελεί υπό σύλληψη, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου έχει κατά το παρελθόν διερευνηθεί από το ΤΑΕ Λευκωσίας άλλη μια υπόθεση, η οποία έχει ήδη καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, και υπό αυτές τις συνθήκες είχε τερματιστεί η σύμβαση του.

Οι Αρχές αφού είχαν εξασφαλίσει μαρτυρία, κατά την άφιξη του χθες από το αεροδρόμιο Λάρνακας, του πέρασαν χειροπέδες, ενώ σήμερα στις 10:00 οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

Ενώ σε σχέση με τον γιό του που καταζητείται, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου φαίνεται να βρίσκεται εκτός Κύπρου.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε η Διευθύντρια του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου, λέγοντας πως για την συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, και ως εκ τούτου ο Οργανισμός δεν προτίθεται να προβεί σε δηλώσεις, μέχρι και την ολοκλήρωση των ερευνών.

«Διαβεβαιώνω ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Αστυνομία» δήλωσε η κυρία Κυθραιώτου.

Ζητά ενημέρωση ο ΠΙΣ

O Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης με γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη αποταθεί δια επιστολής του στην Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι γιατρός έχει συλληφθεί σε σχέση με διερευνόμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και αδικήματα διαφθοράς. 

Στη δήλωση προσθέτει ότι ο ΠΙΣ θα εξετάσει στο κατάλληλο στάδιο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχετικών Πειθαρχικών Διαδικασιών του Συλλόγου, στη βάσει των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας.