Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δολοφονία Ουκρανής Λεμεσός

Την ώρα που ο 25χρονος Τούρκος Erkan Alkan εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, νέα ευρήματα των ανακριτών της Αστυνομίας, έχουν προσδώσει νέα τροπή στις έρευνες για τη δολοφονία της 35χρονης Ουκρανής τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου στη Λεμεσό.

Νέα μαρτυρία φαίνεται να επιβεβαιώνει το σενάριο της ληστείας μετά τη δολοφονία. Με τον Τούρκο καταζητούμενο να έκλεψε από το διαμέρισμα του θύματος χρηματικό ποσό €2.000 και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, «και για αυτό εναντίον του έχει εκδοθεί ακόμα ένα ένταλμα σύλληψης όσον αφορά αδίκημα ληστείας οπότε το πρόσωπο αυτό καταζητείται πέραν από το φόνο και για το συγκεκριμένο αδίκημα».

H ανακριτική ομάδα που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις και να διενεργεί έρευνες σε οικίες και υποστατικά με στόχο τον εντοπισμό του υπ αριθμόν έναν ύποπτου που πιστεύεται ότι διέφυγε στα Κατεχόμενα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «παρά τις εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπιστεί ο φερόμενος ως δράστης και ακόμα καταζητείται. Όπως έχουμε πει υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ενδεχομένως να βρίσκεται σε περιοχές που δεν ελέγχονται από την Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη Ουκρανή εντοπίστηκε νεκρή από το διαχειριστή των διαμερισμάτων και φιλικό της πρόσωπο, που την αναζητούσαν και ήταν δεμένη στα χέρια και τα πόδια με καλώδια, ενώ η νενομισμένη νεκροτομή έδειξε ως αιτία θανάτου τον στραγγαλισμό. Τελευταίο πρόσωπο με το οποίο είχε συναντηθεί ήταν ο 25χρονος καταζητούμενος.