Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φόνος Ουκρανής Erkan

Το ενδεχόμενο ο υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για την στυγερή δολοφονία της 35χρονης από την Ουκρανία, να έχει καταφέρει να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές, είναι το επικρατέστερο από όσα εξετάζει η Αστυνομία.

Οι πληροφορίες που φτάνουν ενώπιον των Αρχών, έχουν ήδη οδηγήσει τους ανακριτές να αποταθούν στην Δικοινοτική Επιτροπή για το Έγκλημα, από την οποία ζήτησαν βοήθεια, και τη συνδρομή των κατοχικών «αρχών», για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 25χρονου καταζητούμενου Erkan Alkan, από την Τουρκία, ο οποίος βρισκόταν στη Δημοκρατία ως αιτητής πολιτικού ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν την ίδια ώρα, πως από την σκηνή παραλήφθηκαν αρκετά τεκμήρια που βοηθούν περαιτέρω προς τη σύνδεση του καταζητούμενου με το έγκλημα, ανάμεσα στα οποία ένα ρολόι, το οποίο φαίνεται σε φωτογραφία στα social media να φορά ο 25χρονος.

Με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, υπάρχουν πιθανότητες ότι έχει φύγει σε περιοχές που δεν ελέγχονται από την Δημοκρατία. Υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις τέτοια τεκμήρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και στο διαμέρισμα στην σκηνή βασικά του εγκλήματος αλλά και στην σωρό της 35χρονης που οι ενδείξεις αυτές μας παραπέμπουν ότι υπήρξε προμελέτη στο να υπάρχει αυτή η εγκληματική ενέργεια».  

Σενάριο ακόμη και για ληστεία

Ενώπιον των ανακριτών, οι οποίοι αναζητούν την αιτία της νέας γυναικοκτονίας και διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το έγκλημα, βρίσκεται και το ενδεχόμενο της ληστείας, αφού εντός του διαμερίσματος δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε χρήματα.

Την ίδια ώρα διερευνώνται και κάποιες πληροφορίες ότι ο 25χρονος είχε μεταβεί στο διαμέρισμα του θύματος αρχικά στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου, και έφυγε, για λόγο που φαίνεται να γνωρίζουν οι ανακριτές, για να επιστρέψει, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Ανδρέου, «από νεκροτομή που έγινε χθες στην σωρό της διαπιστώθηκε αρχικά ως αιτία θανάτου ο στραγγαλισμός, εν αναμονή επιστημονικών εξετάσεων από διάφορα τεκμήρια τα οποία έχουν παραληφθεί από την σωρό και θα σταλούν σήμερα σε διάφορα εργαστήρια για εξετάσεις».

Υπό κράτηση η φίλη του θύματος

Οι διωκτικές Αρχές πέρασαν, εν τω μεταξύ, χειροπέδες 30χρονη φίλη του θύματος.

Η συλληφθείσα φαίνεται να ήταν το πρόσωπο το οποίο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, έκλεισε το ραντεβού του 25χρονου καταζητούμενου μαζί με την δολοφονηθείσα.

Η 30χρονη συνελήφθη για διερευνώμενη υπόθεση αποζείν από κέρδη πορνείας.

Παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, και τέθηκε υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών.

Ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ανακριτής ο οποίος ζήτησε την έκδοση του διατάγματος κράτησής της, παρέθεσε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του φρικιαστικού εγκλήματος, συνδέοντας την συλληφθείσα με όσα κρύβονται πίσω  από την γυναικοκτονία, κυρίως ως προς τα κίνητρα του δράστη.