Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με ομόφωνη και πολυσέλιδη απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεσης του Κούρδου Κενάν Αγιάς, σημειώνοντας ότι όλοι οι λόγοι έφεσης απορρίπτονται και ο εφεσίοντας θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό κράτηση. Με αυτή την εξέλιξη ο Κενάν Αγιάς αναμένεται να εκδοθεί στη Γερμανία. 

Το Ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του Αγιάς στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που ικανοποιούσε το αίτημα της Γερμανίας για έκδοση του με την κατηγορία του τρομοκράτη. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται ότι ο Αγιάς θα εκδοθεί στη Γερμανία με κίνδυνο να παραδοθεί στη Τουρκία ως τρομοκράτης.


Έξω από το Ανώτατο δικαστήριο βρίσκονταν από το πρωί πολίτες για στήριξη του κούρδου αγωνιστή ενώ σημειώθηκαν και τρεις συλλήψεις Κούρδων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αδελφός του Κενάν Αγιάζ. Η σύλληψή τους φαίνεται να έγινε επειδή αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τον χώρο που προετοίμαζαν οι αστυνομικοί για μεταφορά του υπόδικου.

Ο Κενάν Αγιάζ, ο οποίος τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και διανύει την 13η μέρα απεργίας πείνας.

 

9ι

Οι υποστηρικτές του Αγιάζ ζήτησαν από την Κυβέρνηση να βάλει φρένο στις μέχρι τώρα διαδικασίες, μιας και θεωρούν ότι πολύ πιθανόν θα μεταφερθεί στην Τουρκία όπου και θα υποστεί βασανιστήρια.

 

1

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγιάζ συνελήφθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου 2023 ύστερα από ένταλμα της Γερμανίας, ενώ πήγαινε να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Σουηδία. 
 

 

 

 

 

 

 

1
1
2
3