Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4

Με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές ο Kenan Ayas, αναφέρει σε ανακοίνωση του, με την οποία απαντά σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, το Τμήμα Φυλακών.

Στην ανακοίνωση η διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών προβαίνει σε σειρά διευκρινίσεων σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου Kenan Ayas.

Όπως σημειώνεται, η απεργία πείνας οποιουδήποτε κρατούμενου ενώσω διαρκεί, βάση του Περί Φυλακών Νόμου είναι συνεχόμενο πειθαρχικό παράπτωμα.

Το Τμήμα Φυλακών αναφέρει παράλληλα πως ουδέποτε ο κ. Ayas έχει τεθεί σε κελί απομόνωσης και πως αυτό που γίνεται είναι πως ο Kenan Ayas κρατείται στο δικό του κελί όπου βρισκόταν και προηγουμένως.

Και πως «στον κρατούμενο δίνεται αρκετός χρόνος προαυλισμού, υπάρχει συνεχής και αυξημένη νοσηλευτική και ιατρική παρακολούθηση παρ’ όλο που ο ίδιος αρνείται συνεργασία με την ιατρική ομάδα του Τμήματος Φυλακών».

Το Τμήμα Φυλακών αναφέρει ακόμη ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Ayas έχει δικαίωμα επίσκεψης όποτε ο ίδιος το επιθυμεί ή το ζητήσει.

Σημειώνει επίσης πως οι παρατηρήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Διευκρινίζεται τέλος πως όλες οι ενέργειες του Τμήματος Φυλακών γίνονται με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κρατούμενου, της αναλογικότητας, της επιείκειας αλλά και της συμμόρφωσης στον Περί Φυλακών Νόμο και κατ’ επέκταση της ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων.