Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Άνοιξε το πρωί, για τελευταία ίσως φορά, η αυλαία των εξετάσεων των τετραμήνων.

Στη μάχη ρίχτηκαν 22 χιλιάδες μαθητές, εκ των οποίων οι 7167 τελειόφοιτοι οι οποίοι παρακάθισαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς το θέμα της έκθεσης ήταν κατανοητό και αναμενόμενο και η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα.

Όπως είχε αναφέρει στον ΑΝΤ1, η Ρένα Γιαβρή, Αντιπρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ «Τα παιδιά καλέστηκαν να γράψουν ένα σημαντικό σημείωμα σε ομιλία για τα προβλήματα γύρω από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Όσον αφορά τη λογοτεχνία τώρα θα πρέπει να το δούμε πιστεύω ότι κάποια από τις ερωτήσεις μπορεί να είχε κάποιο βαθμό δυσκολίας. Τα παιδιά που ήταν καλά διαβασμένα και μελετημένα πιστεύω θα ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά. »

Οι μαθητές της Β Λυκείου εξετάστηκαν στη φυσική, τα οικονομικά και την τέχνη, ενώ οι μαθητές της Ά και Β τάξης των τεχνικών σχολών σε Τεχνολογία, Αρχές Λογιστικής και Φυσική. 

Όπως είχει αναφέρει ο Λοϊζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονένων Μέσης Εκπαίδευσης  «Και η Δευτέρα και η πρώτη στις τεχνικές σχολές είναι όλοι ευχαριστημένοι οι μαθητές. Ήταν βατά. Όπως έπρεπε να ήταν.»

Οι μαθητές θα βαθμολογηθούν στη βάση των νέων κανονισμών που ενέκρινε η βουλή τον προηγούμενο μήνα, ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη σύσκεψη της επόμενης Δευτέρας οπότε η Υπουργός Υγείας θα καταθέσει την πρότασή της για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εξετάσεις των τετραμήνων.