Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με τον εντοπισμό ανθρώπινου κρανίου στην επαρχία Πάφου, καθώς οι σαρωτικές έρευνες έφεραν στο φως νέα στοιχεία.

Με τη συνδρομή μελών της ΑΔΕ Πάφου, εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας και ανιχνευτικών σκύλων εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί (15/05) οστά, αλλά και τεμάχια ρούχων, περίπου 200 μέτρα νότια από το σημείο που εντοπίστηκε χθες το κρανίο.

Αυτά τα ευρήματα οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι το κρανίο και τα σημερινά ανευρεθέντα, ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο.

Όπως ανέφερε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, τα οστά αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και ανθρωπολόγο, για να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτά είναι ανθρώπινα.

Ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία αναμένει το αποτέλεσμα γενετικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί κατά πόσο το κρανίο ταυτοποιηθεί με οποιοδήποτε πρόσωπο έχει δηλωθεί ως ελλείπον στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 10:00, πρόσωπο που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κολώνης και Μαραθούντας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι εντόπισε έξω από το υποστατικό του ένα ανθρώπινο κρανίο.

Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι το κατά πόσον το κρανίο μεταφέρθηκε εκεί από σκυλιά, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στην γύρω περιοχή.