Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

 Σενάρια αστυνομικού θρίλερ μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου κρανίου στην Πάφο το πρωί της Κυριακής. 

Για εξειδικευμένες εξετάσεις θα αποσταλεί το ανθρώπινο κρανίο που εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Πάφου, ώστε να εξακριβωθούν άλλες λεπτομέρειες και παράμετροι που αφορούν τις συνθήκες εντοπισμού του, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου. Οι αρχές εκτιμούν ότι το ανθρώπινο κρανιό ανήκει σε άνθρωπο που απεβίωσε πριν χρόνια και όχι πρόσφατα. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 10:00, πρόσωπο που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κολώνης και Μαραθούντας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι εντόπισε έξω από το υποστατικό του ένα ανθρώπινο κρανίο.

Όπως ανέφερε, πιθανολογείται ότι το κρανίο μεταφέρθηκε εκεί από σκυλιά, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στην γύρω περιοχή. Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως έχουν αρχίσει και συνεχίζονται έρευνες στην περιοχή από μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με χειριστές ανιχνευτικών σκύλων, καθώς και εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας προς εντοπισμό άλλων στοιχείων που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση του  όλου θέματος.

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως «αναμένεται ότι το κρανίο θα αποσταλεί για εξειδικευμένες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθούν άλλες λεπτομέρειες και παράμετροι που αφορούν τις συνθήκες εντοπισμού του».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε εκεί από τα αδέσποτα σκυλιά. Στη περιοχή διεξάγονται έρευνες από μέλη της ΑΔΕ Πάφου, με τη συνδρομή ανιχνευτικών σκύλων και εθελοντών της Πολιτικής Άμυνας. Δεν καθορίστηκε χρόνος θανάτου, όμως δεν φαίνεται να ανήκει, είπε ο κ. Νικολάου, σε πρόσωπο που απεβίωσε πολύ πρόσφατα.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται, κατέληξε.

 

1