Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυκλοφοριακο κομφουζιο

Το κύριο εργαλείο για την αντιμετωπίσει του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός μεταφορών Αλεξης Βαφεαδης στη συζήτηση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην επιτροπή μεταφορών και της ταλαιπωρίας που υφίστανται  οι οδηγοί.

Αλέξης Βαφεάδης- Υπουργός Μεταφορών 

«Η χρήση των λεωφορείων καθίσταται επιτακτική διότι θα προσφέρει στους συμπολίτες μας πιο γρήγορες και πιο φθηνές διαδρομές και ταυτόχρονα θα αφαιρέσει από το οδικό δίκτυο ρυπογόνα οχήματα»

Ο Υπουργός ανέπτυξε στα μέλη της επιτροπή τα  μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για λύση του προβλήματος και τόνισε πως μέσα στις άμεσες λύσεις είναι η επέκταση του θεσμού των σχολικών λεωφορείων και στα δημοτικά στην περιοχή Στροβόλου όπου  παρατηρείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο κύριος Βαφεάδης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κατασκευής Τραμ.  

Αλέξης Βαφεάδης- Υπουργός Μεταφορών

«Το τραμ χρειάζεται μια τεράστια υποδομή, δεν είναι μόνο το κόστος της υποδομής είναι και ο χρόνος κατασκευής δεν το απορρίπτουμε δεν το αφαιρούμε από τις επιλογές μας όμως τα βλέπουμε όλα και φαίνεται  ότι η χρήση του λεωφορείου μπορεί άμεσα να φέρει αποτελέσματα»

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει το Υπουργείο είναι επίσης το park and ride. Να σταθμεύουν δηλαδή τα οχήματα τους οι πολίτες σε καθορισμένο χώρο και να πηγαίνουν στη δουλεία με λεωφορείο.   

Μαρίνος Μασιούτας- Πρόεδρος Επιτροπής Μεταφορών 

«Λεωφορεία, θα πρέπει να μπουν στις σωστές βάσεις εδώ και τώρα τα δρομολόγια τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται, το κόστος, ο χώρος που χρησιμοποιούν οι λεωφορειολωρίδες και τολμούμε να πούμε και κίνητρα στον κόσμος».

Ηλίας Μυριάνθους – Βουλευτής ΕΔΕΚ 

Άμεσα θα μπορούσε να θεσπιστεί η τηλεργασία στον δημόσιο τομέα  ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα με κάποια κίνητρα  

Ο  Υπουργός Μεταφορών τόνισε παράλληλα ότι προωθείται νομοσχέδιο, για άμεση μετακίνηση των οχημάτων στις περιπτώσεις μικροατυχημάτων, ώστε να μην δημιουργούν επιπρόσθετη συμφόρηση.