Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Υπ.Μεταφορών: «Το λεωφορείο είχε περάσει με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνεργείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών βρίσκεται το λεωφορείο, του οποίου έφυγαν δυο τροχοί ενώ μετέφερε μαθητές σε σχολική εκδρομή. «Δεν είναι μεμονωμένο πρόβλημα» σχολιάζει στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Μεταφορών, την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για το απίστευτο αυτό περιστατικό.

Στο στούντιο του «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Βαφεάδης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο πέρασε πρόσφατα με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο, ενώ εκτιμά ότι θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι άλλαξε και λάστιχα τρεις ημέρες πριν το χθεσινό συμβάν.

Ανέφερε παράλληλα ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι 14 χρονών. «Θεωρείται εντός των πλαισίων της νομοθεσίας, είναι μια χαρά όχημα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ.Βαφεάδη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ταυτόχρονη έρευνα από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί επακριβώς το τι έχει συμβεί, και κυρίως να μην παρατηρηθεί ξανά ένα τέτοιο φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν στον αυτοκινητόδρομο παρά την έξοδο προς Αθηένου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες  δυο ρόδες έφυγαν από αυτό με το λεωφορείο να ακινητοποιείται στην μέση του δρόμου.

Από το περιστατικό ευτυχώς δεν  υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Αφού δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή των ελαστικών εκείνη την στιγμή,  οι μαθητές επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο που έφτασε στο σημείο και συνέχισαν την διαδρομή τους.