Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λάστιχο λεωφορείο

Αναστάτωση και πανικός προκλήθηκε το πρωί (10/05) σε λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 μαθητές ιδιωτικού σχολείου σε εκδρομή στην Λάρνακα.

Ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν στον αυτοκινητόδρομο παρά την έξοδο προς Αθηένου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες  δυο ρόδες έφυγαν από αυτό με το λεωφορείο να ακινητοποιείται στην μέση του δρόμου.

Άμεσα σήμανε συναγερμός με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν να μην μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.

Από το περιστατικό ευτυχώς δεν  υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Αφού δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή των ελαστικών εκείνη την στιγμή,  οι μαθητές επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο που έφτασε στο σημείο και συνέχισαν την διαδρομή τους.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου μεταφορών, το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι 14 ετών και εγγράφηκε στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ πέρασε τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο το περασμένο Μάρτιο.

Αξίζει να τονιστεί πως ο οδηγός του λεωφορείου άλλαξε ελαστικά πριν τρεις μέρες, με τις αρμόδιες Αρχές να διεξάγουν έρευνα αν τα ελαστικά τοποθετήθηκαν σωστά.

Μετά το περιστατικό ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, επικοινώνησε με την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, σε μια προσπάθεια να εξεταστεί ο τρόπος που τα σχολεία επιλέγουν τα λεωφορεία για τις σχολικές  εκδρομές.