Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης

Ουδέν μεμπτόν και ουδεμία παρανομία, στην πρόσληψη της 19χρονης φοιτήτριας στο Υφυπουργείο Τουρισμού, δηλώνει ο Κώστας Κουμής.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Υφυπουργός βγήκε στην αντεπίθεση, παραθέτοντας την δική του θέση για το πολύκροτο ζήτημα, σε παρέμβασή του στην κρατική τηλεόραση. 

Όπως ξεκαθάρισε, ζήτησε και έλαβε τρεις φορές γνωμοδότηση για την νομιμότητα της σύναψης συμβολαίου με άτομο νεαρής ηλικίας και μη πτυχιούχο. «Η δική μας ευθύνη ήταν, κι αυτό είχα ζητήσει από τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο να εξετάσουν, κατά πόσο υπάρχει ηλικιακός περιορισμός και κριτήριο κατοχής πτυχίου. Δεν υπάρχει, δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άρα καμία παρανομία.» Ο Κώστας Κουμής ξεκαθάρισε παράλληλα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο προσελήφθη όχι ως σύμβουλος, αλλά ως συνεργάτιδά του, με ευθύνη για τη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προσθέτοντας ότι ήταν προσωπική του επιλογή, χωρίς καμία προεδρική παρέμβαση.

Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε μεταξύ άλλων «Καμία επικοινωνία δεν έχει γίνει από τον ΠτΔ προς το πρόσωπό μου και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, ούτε από κάποιο άλλο πρόσωπο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ήταν σύσταση ενός πολύ δικού μου ανθρώπου και μου έχουν γίνει συστάσεις ότι είναι πάρα πολύ καλή.»

Παραιτήθηκε η 19χρονη

Μετά το σάλο και τις διαστάσεις που η υπόθεση έλαβε, η 19χρονη φοιτήτρια παραιτήθηκε, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Υφυπουργός Τουριμού.
Ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης, επανέλαβε την έκκλησή του όπως δεν στοχοποιούνται πρόσωπα. «Δεν θα πρέπει να γίνεται κανιβαλισμός και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, ειδικότερα όταν η οποιαδήποτε ενέργεια δεν ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας.»

Όσα δηλώνει το ΑΚΕΛ

Αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα στελέχη της κυβέρνησης να ανακαλέσουν και να απολογηθούν, τυρβάζουν περί άλλων, δηλώνει το ΑΚΕΛ, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το Προεδρικό για το ζήτημα. Όπως ανέφερε η Μαρίνα Σάββα,  μέλος του κόμματος, «Είναι οι δικές τους αποφάσεις που έχουν εκθέσει και τους ίδιους και ένα νέο άνθρωπο και κανιβαλίζουν την κοινή λογική, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση», και κάλεσε την κυβέρνηση, να σοβαρευτεί.