Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Περικλέους

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις εξετάσεις η Αστυνομία για διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης με την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους. Νέες έρευνες σε περιοχές παρακείμενες με τον τελευταίο εντοπισμό του σήματος του κινητού του.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου «οι εξετάσεις για την υπόθεση αυτή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη και Μονής , με τη συμμετοχή της Πολιτικής Άμυνας , της Αστυνομίας και ιπτάμενων μέσων (drones)».

«Αναμένεται, αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, ο φάκελος να προωθηθεί στην Νομική Υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Υποδείξεις σκηνών

Ο 71χρονος θείος του 24 χάκερ ανέφερε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, πως είναι πρόθυμος να υποδείξει σημεία τα οποία είχαν επισκεφθεί με τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης, προτού δηλωθεί η εξαφάνιση του Περικλέους.

Στο Δικαστήριο οδηγήθηκε και ο 38χρονος, ο οποίος με βάση όσα ακούστηκαν στην διαδικασία της 29ης Απριλίου, μετέβη στο Πεδίο Βολής με το αυτοκίνητο του Περικλέους και εν συνεχεία εκεί μετέβη και ο 71χρονος με το όχημα του για να τους παραλάβει.

Με το πέρας της σημερινής διαδικασίας το Δικαστήριο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης και των δυο για άλλες τρεις ημέρες.

Σημειώνεται πως στις 10 Μαΐου λήγει το διάταγμα κράτησης του 24χρονου χάκερ.

Νέα «σενάρια» στο τραπέζι

Όπως μετέδωσε από χθες ο ΑΝΤ1, ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εξετάστηκαν και άλλα πιθανά σενάρια σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διερευνάται, αφού δεν αποκλείεται η εμπλοκή και άλλων προσώπων. Των ανθρώπων που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία Περικλέους.

Οι εξεταστές της Αστυνομίας, έχουν λάβει νέες καταθέσεις από συγκεκριμένο πρόσωπο που τελεί υπό κράτηση, αφού όπως δηλώθηκε αρμοδίως στον ΑΝΤ1, πιστεύεται ότι έχει να δώσει ακόμη πολλές απαντήσεις για την υπόθεση. Ενώ ερωτηματικό για τους ανακριτές παραμένει γιατί το όχημα του Περικλέους, σταμάτησε σε περίπτερο και βενζινάδικο στην Λευκωσία πριν την πυρπόληση του.

Σε ότι αφορά τον 24χρονο χάκερ, που είναι και ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, συνεχίζει να κρατά ερμητικά το στόμα του κλειστό και να μην συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «υπάρχουν καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα που έδωσαν τέτοια μαρτυρία ώστε να μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και να μην απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλονται».