Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπόθεση Περικλέους

Δεν φαίνεται να συμπληρώνεται εύκολα το πάζλ της υπόθεση θρίλερ όπως εξελίσσεται του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το βράδυ της 20ης Απριλίου.

Νωρίς σήμερα το πρωί (06/05) και για σχεδόν πέντε ώρες πραγματοποιήθηκαν νέες σαρωτικές έρευνες σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Λεμεσού χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, «συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές, Πεντάκωμο, Ακτή του Κυβερνήτη, Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, μέχρι και το Ζύγι, με τη βοήθεια της Πολιτικής Άμυνας και με τη χρήση drones. Συνεχίζονται και πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ελεγχθεί όλη αυτή η περιοχή η οποία με τους υπολογισμούς μας και στη βάση του σήματος που εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό τηλέφωνο του Άγγελου Περικλέους».

Νέα «σενάρια» στο τραπέζι

Την ίδια ώρα πληροφορίες του ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, εξετάστηκαν και άλλα πιθανά σενάρια σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διερευνάται, αφού δεν αποκλείεται η εμπλοκή και άλλων προσώπων. Των ανθρώπων που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία Περικλέους.

Οι εξεταστές της Αστυνομίας, έχουν λάβει νέες καταθέσεις από συγκεκριμένο πρόσωπο που τελεί υπό κράτηση, αφού όπως δηλώθηκε αρμοδίως στον ΑΝΤ1, πιστεύεται ότι έχει να δώσει ακόμη πολλές απαντήσεις για την υπόθεση. Ενώ ερωτηματικό για τους ανακριτές παραμένει γιατί το όχημα του Περικλέους, σταμάτησε σε περίπτερο και βενζινάδικο στην Λευκωσία πριν την πυρπόληση του.

Σε ότι αφορά τον 24χρονο χάκερ, που είναι και ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, συνεχίζει να κρατά ερμητικά το στόμα του κλειστό και να μην συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Κυριάκου, «υπάρχουν καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα που έδωσαν τέτοια μαρτυρία ώστε να μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής και να μην απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλονται».

Εξετάσεις και υποδείξεις

Χθες το μεσημέρι οι ανακριτές της Αστυνομίας βρέθηκαν ξανά στο πεδίο βολής του Παλιομετόχου ενώ εξετάστηκε με ειδικό μηχάνημα και το  καμένο  όχημα του Περικλέους, για να δουν εάν έχει γίνει χρήση όπλου στο εσωτερικό του  

Οι ανακριτές  αναμένουν επίσης τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στο πιστόλι τύπου Glock, το οποίο εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 το βράδυ της 24ης Απριλίου σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Το όπλο εντόπισε ρακοσυλλέκτρια μέσα σε κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος ευρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οικία συγγενικού προσώπου του 24χρονου χάκερ που τελεί υπό κράτηση.

 Αύριο οι δύο ύποπτοι ηλικίας 71ος και 38 ετών αναμένεται να οδηγηθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου .