Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υφ

Σημαντική βοήθεια προς τους πολίτες που λαμβάνουν επιδόματα, από το τηλεφωνικό κέντρο του Υφυπουργείου Πρόνοιας. 

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, σε συνάντηση με την Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 25 Απριλίου, έγιναν 33.500 τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο 1450, για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων και επιδομάτων πρόνοιας.

Σημείωσε ότι εξυπηρετήθηκαν 25.500 κλήσεις ενώ ο χρόνος αναμονής μειώθηκε κάτω από το ένα λεπτό. 

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, «εξυπηρετούνται εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 1.500 άτομα, καθημερινά. Ταυτόχρονα η λειτουργία οκτώ σημείων εξυπηρέτησης, επιδομάτων πρόνοιας έχει συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση».  

Ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούτας εξέφρασε ικανοποίηση για τη διαχρονική βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το Υφυπουργείο και αποκάλυψε ότι μελετάται η επανεξέταση των κοινωνικών επιδομάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουσιούτας, «γίνεται μελέτη για τον εξορθολογισμό των επιδομάτων, λαμβάνοντας υπόψη το νέο κόστος ζωής που υπάρχει, διότι όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί τα επιδόματα, αφού τα επιδόματα είχαν αναπροσαρμοστεί τελευταία φορά, ήταν το 2014».

Στόχος, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση η Υφυπουργός Πρόνοιας, είναι η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος, αλλά και η ενίσχυση των σημείων εξυπηρέτησης των πολιτών.