Τηλεόραση Ραδιόφωνο
yj

Συναγερμός έχει σημάνει στις ισραηλινές υπηρεσίας ασφαλείας σχετικά με την προστασία της αποστολής της χώρας στο Μάλμε της Σουηδίας όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet ηγήθηκε μιας αντιπροσωπείας αξιωματούχων που βρέθηκε στο Μάλμε για να συντονίσει τα μέτρα ασφαλείας για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Shin Bet πιστεύει ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα μπορούσε να γίνει στόχος «προκλητικών» ενεργειών.

«Μέτρια απειλή το Μάλμε»

Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ εξέδωσε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική προειδοποίηση, ορίζοντας τη σουηδική πόλη Μάλμε ως απειλή επιπέδου 3 – ή μέτριας απειλής.

Η προειδοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε «βάσιμο φόβο» ότι οι «τρομοκράτες» θα στοχοποιούσαν Ισραηλινούς που θα παρευρίσκονταν στη Eurovision.

«Το Μάλμε είναι γνωστό ως κέντρο αντι-ισραηλινών διαδηλώσεων», ανέφερε η επικαιροποιημένη προειδοποίηση, εξηγώντας ότι η πόλη έχει πολλούς μετανάστες από τον αραβικό κόσμο.

Οι σουηδικές Αρχές υποσχέθηκαν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών με υποπολυβόλα και ενισχύσεις από τη Δανία και τη Νορβηγία γύρω από την εκδήλωση της 7ης-11ης Μαΐου, καθώς υπάρχει ο φόβος αντιδράσεων όπως διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές της Eurovision δήλωσαν ότι διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στο Μάλμε της Σουηδίας την επόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας του διαγωνισμού υποστήριξε ότι οι αγοραστές εισιτηρίων θα επιτρέπεται να επιδεικνύουν μόνο τις σημαίες των διαγωνιζόμενων χωρών – συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ – και τη σημαία του Pride.

Σε δήλωση τους στο Associated Press, ανέφεραν επίσης ότι ενδέχεται επίσης να απαγορευτούν «ρούχα, αντικείμενα ή αφίσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα για να προβληθούν στις τηλεοπτικές οθόνες» με φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα.

Το Κανάλι 12 μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision, Έντεν Γκολάν, θα συνοδεύεται από μια ομάδα ασφαλείας πολύ υψηλότερου αριθμού από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν

Πηγή: in.gr