Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αν αληθεύει η εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων στα Βαρώσια τότε πρόκειται «για εξαιρετικά νέα» ανέφερε ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών» Ερχάν Αρικλί.

Σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρει πως «Τούρκοι επιχειρηματίες που αγοράζουν περιουσία από τους Ε/κ θα πρέπει να ενθαρρύνονται».

Κάνει λόγο για αντιδράσεις που προέρχονται τόσο από ΜΜΕ της «νότιας Κύπρου» - όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία – όσο και από «γνωστές ομάδες» στα κατεχόμενα.

Με τη νέα πολιτική της τουρκικής πλευράς ανακοινώθηκε ότι το Βαρώσι «θα ανοίξει σταδιακά για εγκατάσταση από τους πρώην χρήστες τους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι στη βάση αυτής της πολιτικής είναι στην ατζέντα η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος στο εγγύς μέλλον και η μεταφορά του Βαρωσιού υπό την «επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας».

Αφού ανοίξει προς εγκατάσταση το Βαρώσι «αν υπάρχουν Ε/κ που θέλουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους εκεί, θα είναι εφικτό να αγοραστούν αυτές οι περιουσίες από Τούρκους επιχειρηματίες» συνέχισε, ενώ για όσους Ε/κ δεν θέλουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους, θα είναι δυνατό να ζήσουν στο Βαρώσι που «θα ανοίξει υπό τουρκική διοίκηση» όπως έγραψε.