Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Κυπριακή παγκόσμια πρωτοτυπία: Για κάποιες από τις 43 προσφυγικές πολυκατοικίες με εκατοντάδες διαμερίσματα, που κρίθηκαν ως επικίνδυνες και ακατάλληλες ακόμα και για επιδιόρθωση, και που πρόκειται να κατεδαφιστούν, οι αρχές θεώρησαν ότι έπρεπε να ξοδέψουν αρκετά χρήματα του φορολογουμένου, για θερμοσίφωνες και νέα παράθυρα, μόλις πριν από τρεις μήνες.

Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, σημειώνοντας πως και οι ίδιοι οι ένοικοι απόρησαν, γνωρίζοντας πως οι πολυκατοικίες κρίθηκαν κατεδαφιστέες μετά από έλεγχο της πολεοδομίας.

Εν πρώτοις λοιπόν, τοποθέτησαν ολοκαίνουργους θερμοσίφωνες.

Σύμφωνα με το Νίκο Κέττηρο, «οι οποίοι αξίζουν πάρα πολλά λεφτά, και ξέρετε ότι αυτοί δεν θα μεταφερθούν αλλού. Εφόσον κατεδαφιστεί η πολυκατοικία, πιθανόν να πάνε για παλιοσίδερα. Υπάρχουν πολυκατοικίες που πολύ πρόσφατα τοποθέτησαν σε όλα τα παράθυρα, αλουμίνια. Και οι άνθρωποι ήταν έκπληκτοι γιατί έγιναν αυτές οι επενδύσεις».

Κατά την συνεδρία συζητήθηκε και τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τον υπό αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του νόμο που αφορά τους ελέγχους στατικής επάρκειας τ/κ υποστατικών, πριν την παραχώρησή τους σε χρήστες.