Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Τζόνι Λόγκαν (Johnny Logan) εμφανίστηκε στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού και ερμήνευσε το «Euphoria», το κομμάτι με το οποίο η Loreen κέρδισε τον διαγωνισμό το 2012.

Ο Τζόνι Λόγκαν ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δύο φορές το 1980 και το 1987 (και στη συνέχεια κέρδισε για τρίτη φορά το 1992 ως στιχουργός), οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πήρε μέρος στους εορτασμούς, ειδικά τώρα που υπάρχει και δεύτερος διπλός νικητής σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα.

Η νίκη της Loreen στη Eurovision με το «Tattoo» στο Λίβερπουλ μετέφερε τον διαγωνισμό στο Μάλμε, και τώρα ο σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT θέλει τον Ιρλανδό Johnny Logan ν' ανέβει στη σκηνή και να υπενθυμίσει στους τηλεθεατές όχι μόνο πόσο απίστευτο επίτευγμα είναι αυτό, αλλά και ποιος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατάφερε ν' αποσπάσει διπλή νίκη.

«Ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω στη σκηνή της Eurovision»

Ο ίδιος ο Johnny Logan αποδέχτηκε την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του για την χθεσινή του εμφάνιση: «Είναι μεγάλη η τιμή και ο ενθουσιασμός, καθώς μου ζητήθηκε να εμφανιστώ ως καλεσμένος στις 7 Μαΐου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε. Η Σουηδία έχει κερδίσει 7 φορές, όπως και η Ιρλανδία. Το να μου ζητηθεί να εκπροσωπήσω τη χώρα μου για μια τελευταία φορά είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα και είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους όσοι εμπλέκονται. Ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω στη σκηνή της Eurovision ως καλεσμένος αυτή τη φορά και όχι ως διαγωνιζόμενος».

Με τη Σουηδία να έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ιρλανδίας με 7 νίκες στη Eurovision και με τη Loreen να έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Johnny Logan με 2 νίκες στη Eurovision ως καλλιτέχνης, θα αποτελέσει μια ωραία πινελιά τη βραδιά του ημιτελικού να δούμε τις δύο χώρες και τους καλλιτέχνες στο Μάλμε.

Πηγή: Ethnos.gr